אל ערב חג שבועות הגעתי מותשת מאוד.
עשרות הזמנות לחג שעברו תחת הידיים שלי בדרך אליכם ושלא תחשבו שאני מתלוננת. מודה על הכל ושמחה.
אך בכל זאת, עייפה מאוד. ומי לא הייתה מרוצה מהעניין? אמא שלי, שדרשה גם היא עוגה לחג. ובצדק.
את מאפה הריקוטה יצרתי תוך חמש דקות הכנה והוא כל כך יפה שהוא נראה 100% השקעה. מה צריך יותר מזה? סיטואציה שבה כולם מנצחים.
ועכשיו גם תורכם להגיש מאפה שנראה 100% מאמץ בחמש דקות עבודה.
מערבבים בקערה את הגבינה, החלמון, תמצית הוניל והאינסטנט לתערובת אחידה.
פורסים בצק עלים ומניחים את המלית לאורך.
בצדדים חותכים רצועות וכל פעם סוגרים עם רצועה אחרת. פעם ימין פעם שמאל לצורת צמה.
מורחים ביצה ומפזרים מעל מה שבוחרים אני שמתי שקדים מולבנים.
אופים בתנור שחומם מראש על 200 מעלות, תוכנית תנור טורבו עד שמשחים.
לאחר שהמאפה מוכן והצטנן מפדרים באבקת סוכר- לא לוותר.
בתאבון!