Sapir Asayag Logo

מתכון לחיתוכיות קראמבל ללא גלוטן

דצמבר 29, 2023

מצרכים לחיתוכיות קראמבל ללא גלוטן:

  • 1 ו3/4 כוסות קמח רב תכליתי ללא גלוטן
  • 1 ו1/4 כוסות קמח שקדים
  • 200 גרם חמאה רכה
  • כפית אבקת אפיה גדושה
  • קצת יותר מ1/2 כוס סוכר
  • 1/4 כוס חלב
  • כפית תמצית וניל
  • אבקת סוכר לקישוט
  • אצבעות קינדר אפשרות**
    לממרח שוקולד:
    *מספיק לתבנית מרובעת 20*20 ניתן להכפיל כמויות.
  • 100 גרם שוקולד מריר
  • 100 גרם חמאה
  • 2 כפות ממרח שוקולד השחר (אפשר גם נוטלה, ממליצה על השחר)
  • 2 כפות קמח טף בהיר/ 2 כפות קמח שקדים
  • 1 כף שטוחה קקאו
  • 1 כף שטוחה סוכר

אופן הכנה:

מניחים בקערה את כל המצרכים ומערבלים עד לבצק אחיד.
מניחים במקרר ל30-40 דקות להתייצבות.

לאחר 30-40 דקות נוציא את הבצק מהמקרר ונתחיל לעבוד איתו.
נשטח מחצית מהבצק על התבנית נחורר בעזרת מזלג ונכניס לאפיה בתנור למשך 10-15 דקות עד שהוא משחים.

לאחר שהבצק משחים ניתן לו להתקרר מעט בחוץ ובינתיים נכין את ממרח השוקולד.
נמיס במיקרוגל את השוקולד יחד עם החמאה, בפולסים של 30 שניות עד להמסה מלאה.
לאחר מכן נוסיף את שאר המרכיבים: ממרח, קמח טף, קקאו וסוכר ונערבב נמרצות לאיחוד.

נמרח את ממרח השוקולד על הבצק בתבנית, מי שרוצה יכול לפזר גם אצבעות קינדר לעוד שחיתות.
את יתר הבצק שנשאר לנו נפורר בעזרת האצבעות מעל לצורת קראמבל ונכניס לאפייה נוספת של 15-20 דקות עד השחמה מלאה של המאפה על 180 מעלות, מצב טורבו.

לאחר שהמאפה אפוי לגמרי אנחנו נניח לו להצטנן לחלוטין ורק לאחר מכן נפרוס אותו לריבועים ונפדר באבקת סוכר.

בתאבון!

יש לך שאלה? רוצה לדבר איתי?
© כל הזכויות שמורות - ספיר אסייג | Sapir Asayag
רכישה מאובטחת
רכישה מאובטחת באתר
envelopemenu
עגלת הקניות שלך0
אין מוצרים בעגלה
להמשיך בקניות
0
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram דילוג לתוכן