לוגו ספיר אסייג
לוגו ספיר אסייג

מתכון ללחם שום ממולא גבינות ללא גלוטן

מצרכים ללחם שום ממולא גבינות ללא גלוטן:

    • 500 גרם קמח מאפי שמרים ללא גלוטן/קמח המתאים לבצקים קשים כמו קמח המיועד ללחמים/מולינו ירוק/מיקס שר בי
    • כף שמרים יבשים
    • 2 כפות סוכר
    • 1/3 כוס שמן זית
    • כפית מלח
    • 1.5 כוס מים חמימים
    • ביצה L
    • גבינת צ'דר או כל גבינה שאוהבים למילוי אפשר גם מוצרלה או חמד.

    לתערובת השום:

    • כפית מלח
    • 3 שיני שום כתושות
    • כוסברה קצוצה
    • 1/2 כוס שמן זית

אופן הכנה:

נניח בקערת המיקסר את כל המצרכים ונלוש עד לבצק אחיד וחלק.
נניח בצד להתפחה למשך שעה-שעה וחצי.
נוריד מהבצק את האוויר ונלוש עוד שעה אפשר גם עוד לילה שלם במקרר.

לאחר שהבצק שלנו תפח נחלק אותו לכדורים, כל כדור 40-50 גרם (יוצאים בערך 17-20 כדורים).
נפתח כל כדור באמצעות האצבעות ונכניס פנימה את הגבינה שנרצה למלא. נעטוף על הגבינה את הבצק חזרה ונגלגל לכדור בצק שוב רק שהפעם כדור הבצק שלנו ממולא בגבינה.

נכין בקערה בצד את תערובת השום ונבריש על הלחמניות שלנו לאחר שהנחנו אותם מסודר בתבנית.
ניתן גם להבריש בביצה לפני אפיה ולהבריש את תערובת השום לאחר האפיה.

נאפה בתנור שחומם מראש על 180 מעלות, תוכנית תנור טורבו למשך 10-15 דקות או עד שהלחמניות מזהיבות ומקבלות צבע יפה.
לאחר שהלחמניות מוכנות ניתן להבריש בעוד מתערובת השום.
במידה ואתם לא אוכלים ישירות את הלחם שום תסגרו אותו בניילון נצמד/ תניחו מעל התבנית מגבת כך שהלחות מהחום תשמור על הלחמניות רכות ועסיסיות.
שימו לב, הלחמניות במיטבן ביום ההכנה.

בתאבון!

יש לך שאלה? רוצה לדבר איתי?
לוגו ספיר אסייג
ספיר אסייג: קונדיטוריה ומתכונים לכל רגע בחיים!
מומחית לעוגות ומאפים ללא גלוטן.
הזמנת מגוון עוגות, מארזים ועוגיות בחיפה, קריות, טירת הכרמל, ומושבי חוף הכרמל.
הצטרפו לקהילות שלי
קבוצת הפייסבוק שלי
קבוצת וואטספ לל"ג
© כל הזכויות שמורות - ספיר אסייג | Sapir Asayag
הרכישה באתר מאובטחת
visamastercard
envelopemenu
עגלת הקניות שלך0
אין מוצרים בעגלה
להמשיך בקניות
0
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram דילוג לתוכן