Sapir Asayag Logo

מתכון לסופגניות ללא גלוטן

נובמבר 30, 2023

מצרכים לסופגניות ללא גלוטן:

המתכון מספיק ל15 יחידות סופגניות גדולות.

  • 500 גרם קמח ללא גלוטן מיועד ללחמים
  • 2 כפות שמרים יבשים
  • חצי כוס סוכר (חד פעמית שתיה חמה)
  • כפית תמצית וניל
  • 50 גרם חמאה (ניתן להמיר בשמן לאותה כמות)
  • 480 מל' חלב (ניתן להמיר במים או במשקה חלב תחליפי לאותה כמות)
  • 2-3 ליטר שמן לטיגון
  • מילויים שאוהבים: ריבת תות, ממרח שוקולד, ריבת חלב וכו'
  • אבקת סוכר לקישוט

אופן הכנה:

מניחים בקערה את כל המצרכים ומערבלים עד לאיחוד.
במידה ואתם משתמשים בחמאה, חתכו אותה לקוביות כשהיא קרה או השתמשו בה כשהיא רכה.

נערבל עד שנקבל בצק דביק אבל חלק.
נפזר עליו מעט קמח ונניח להתפחה של שעה או עד שהבצק מכפיל את עצמו.
ניתן להתפיח גם לילה במקרר, הבצק יהיה יותר נוח לעבודה.

לאחר שהבצק תפח נוציא בעזרת ידיים מקומחות את האוויר שלו ונוריד אותו אל משטח מקומח היטב.
לא יותר מדי, אך שימו לב שהבצק דביק והקמח יעזור לכם לעבוד איתו.
לא להילחץ ולא להשתמש בשמן. הקמח עוזר לסופגניה להישאר סגורה בעת הטיגון ושהיא לא תיפתח.

נגזור נייר אפיה לריבועים ונשמן כל ריבוע מעט.
ניצור מהבצק כדורים (למי שרוצה לדייק 80 גרם) גרם ונניח כל אחד על ריבוע נייר האפיה המשומן.
נניח להתפחה נוספת של כ30 דקות או עד שהכדורים הכפילו את עצמם והם תפוחים מספיק.
שימו לב, מאחר ואפיית סופגניות מיועדת לחנוכה שחל במזג אוויר חורפי ההתפחה עשויה לקחת יותר מ30 דקות (אפילו עד שעה).
אל תוותרו על ההתפחה הזו היא הקריטית ביותר בשביל הפס הלבן של הסופגניה המושלמת.

נחמם שמן עמוק עד לטמפרטורה של 150-165 מעלות, לא יותר.
לאחר שהשמן התחמם נכניס כל כדור שתפח אל השמן בצורה הפוכה, כלומר כשנייר האפיה כלפי מעלה.
מאחר ושימנו את נייר האפיה מעט הוא אמור להשתחרר בקלות, במידה והוא לא משתחרר לכם בקלות זה בסדר, מהחום ומשמן הטיגון הוא השתחרר לבד אחרי שתהפכו את הסופגניה.

נטגן כל סופגניה למשך 3 דקות לערך מכל צד או עד שהיא מזהיבה.
תמיד לשים לב לשמן. במידה והשמן יהיה חם מדי הסופגניה תהיה זהובה מבחוץ אך לא אפויה מבפנים.
במידה והשמן יהיה קר מדי הסופגניה תספוג המון שמן ותהיה שומנית יתר על המידה.
מאחר והסופגניה מתנפחת בטיגון ונוצר הפס הלבן שכולנו אוהבים, יתכן כי לא תראו את החלק התחתון שלה וזה יראה כאילו היא לא מטוגנת, תבדקו כל פעם בזהירות.

לאחר שהסופגניות מוכנות וזהובות משני הצדדים, נעביר אותם אל נייר אפיה סופג לספוג את השמן.
שימו לב, במידה ואתם מכסים את הסופגניות שלכם בסוכר או באבקת סוכר אין לעשות את זה מיד כשהן יוצאות מהשמן,
מאחר והשמן ירטיב את הסוכר והסוכר לא יוכל להידבק אל הסופגניה.

ניתן לסופגניות להצטנן וניצור חור באמצע הסופגניה בעזרת סכין חדה.
נמלא שקית זילוף בממרח שנרצה למלא (אם אין שקית זילוף אפשר למלא שקית קטנה של כריכים)
נכניס את השקית זילוף לתור החור ונמלא את הסופגניה.
נקשט באבקת סוכר את הסופגניה ונתקן את הטופינג כלומר, בעזרת שקית הזילוף נזלף עוד תלולית באמצע על הסופגניה.
וקיבלנו את הסופגניה המושלמת!

את הסופגניות יש לשמור מכוסות היטב בכדי למנוע התייבשות.

בתאבון!

יש לך שאלה? רוצה לדבר איתי?
© כל הזכויות שמורות - ספיר אסייג | Sapir Asayag
רכישה מאובטחת
רכישה מאובטחת באתר
envelopemenu
עגלת הקניות שלך0
אין מוצרים בעגלה
להמשיך בקניות
0
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram דילוג לתוכן