עוגיות עבאדי הן העוגיות הכי ממכרות שיש.
על אף שהן מעט חונקות וקשות עדיין הן מותירות טעם שאחריו אנחנו רק רוצים לקחת עוד אחת ועוד אחת.
לאמא שלי יש מתכון מושלם לעבאדי שהייתה מכינה לנו בבית וניסיתי להמיר אותו לגרסת הללא גלוטן ולקח לי רגע להבין למה זה לא צולח.
במתכון המקורי היא משתשמשת בשמרים ואני ויתרתי עליהם, כך שאם אתם מעוניים להוסיף 1/2 כף של שמרים יבשים דעו כי זה אפשרי!
אם כי, המתכון יוצא מוצלח מאוד גם ללא הכף שמרים.
אז למה בכל זאת לא הצלחתי להגיע לטעם הממכר של העבאדי? השתמשתי בקמח הלא נכון.
חשיבות של קמחים ללא גלוטן היא קריטית בטעם הסופי של מאפים, עוגות ועוגיות ועלינו לבחור את הקמח הנכון בדיוק למה שאנחנו בוחרים.
להבדיל מקמח עם גלוטן, יש קמח אחד שמיועד למה שרק נבחר להכין, ואילו בללא גלוטן עלינו לדעת איזה קמח מתאים למה מאחר והתערובות של כל קמח משתנות.
במקרה הנ"ל, בכדי להימנע מטעם לוואי קשה של הקמחים ללא גלוטן השתמשו אך ורק בקמח ללא גלוטן המיועד ללחמים וגם נתתי דוגמאות לקמחים שיכולים להתאים עבור עוגיות מסוג זה.
אז עכשיו, אחרי שצלחתי, התלהבתי, צילמתי, ואכלתי המון - תורכם!
מערבבים בקערה את כל המצרכים עד קבלת אחיד ורך.
מכניסים למקרר לשעה-שעה וחצי.
לאחר שעה-שעה וחצי במקרר יוצרים מהבצק רצועות.
מכל רצועה ארוכה חותכים לרצועות קטנות וסוגרים לצורת עיגול.
שימו לב, במידה ותחליטו לגשת ישר להכנת העיגולים ללא המתנת קירור במקרר הבצק יהיה מאוד רך וקצת יקשה עליכם ליצור את הצורה אך אפשרי.
לאחר שיצרנו עיגולים (כמות של 25-30 עוגיות, תלוי בגודל העיגולים שבחרתם)
נבריש את העיגולים בביצה ונפזר שומשום לקישוט.
ולתנור! נאפה בתנור שחומם מראש על 180 מעלות למשך 20-25 דקות, או עד שהעוגיות זהובות.
תוכנית בתנור טורבו.
ניתן לאחסן את העוגיות בחוץ בתוך קופסה אטומה.
בתאבון!
אולי יעניין אותך:
מתכון לקרפ שוקולד ללא גלוטן | מתכון לעוגת פאדג' ללא גלוטן | מתכון לכדורי שוקולד להכנה מהירה