לוגו ספיר אסייג
לוגו ספיר אסייג

מתכון לרולדת נוטלה

רולדה זו עוגה מושלמת מבחינתי. ואני אסביר.
עוגת רולדה היא העוגה הכי קלילה שיש שמשלבת בתוכה את המרכיבים הטעימים ביותר:
עוגת ספוג דקה ורכה וקרם מושלם ועשיר. תוסיפו לשני אלו שוקולדים, פירות או מה שתבחרו וזהו, יש לכם את השילוב המושלם.
את רולדת הנוטלה יצרתי כשכבר ממש רציתי להכין רולדה, אבל רציתי לגוון.
כמה אפשר להכין רולדת וניל עם תותים? אז את עוגת הספוג הרכה הפכתי לעוגת שוקולד, ואת קרם הוניל הפכתי לקרם נוטלה.
ואי אפשר שלא לאהוב את השילוב המדהים הזה.
עכשיו תורכם לנסות ולהתאהב!

מצרכים לעוגת רולדת נוטלה:

  • 5 ביצים
  • 5 כפות סוכר
  • 5 כפות שמן
  • 4 כפות קמח (לגרסת הללא גלוטן השתמשו בקמח רב תכליתי)
  • 1 כף גדושה קקאו
  • 2 שמנת מתוקה
  • 1 חבילת אינסטנט פודינג
  • 2 כפות גבינת שמנת
  • 1/2 כוס חלב
  • 2 כפות נוטלה
  • 1/2 כף נוטלה לקישוט

אופן הכנה:

מקציפים בקערת המיקסר על המהירות הכי גבוהה את הביצים והסוכר למשך 5-7 דקות עד לקבלת קצף תפוח.
מורידים למהירות הכי נמוכה במיקסר ומוסיפים: שמן ולאחר מכן קמח וקקאו.

ממשיכים להקציף בעדינות עד שכל החומרים מתאחדים.
צריך לשמור שלא להוריד את נפח הקצפת הביצים אך גם לדאוג שאין גושי קמח בתערובת.
נעביר את הבלילה אל תבנית המרופדת בנייר אפיה ויישר כך שהבלילה תכסה את כל התבנית.

ולתנור! נאפה על 180 מעלות, תוכנית תנור במצב טורבו למשך 10 דקות.
לאחר שהבצק נניח אותו להצטננות.

לאחר שהעוגה הצטננה נעבור להכנת הקרם. נקציף שמנת מתוקה, אינסטנט פודינג וחלב על מהירות בינונית במיקסר עד לקבלת קצפת יציבה וחלקה.
נוסיף את ה2 כפות נוטלה ונקציף עוד קצת עד איחוד.

נפריד את הרולדה בזהירות מנייר האפיה ונגלגל אותה כאשר עוד לא מרחנו עליה את הקצפת. לא לוותר על השלב הזה!
במידה ותמרחו את הקצפת ורק אז תתחילו להפריד מהנייר אפיה זה יכול להכביד על העוגה, לא להיחלץ בקלות ולקרוע אותה, וחבל על כל העבודה שלכם.

לאחר שהפרדנו בין נייר האפיה לעוגה, נחזיר אותה למצב הראשוני כאשר היא פתוחה על התבנית.
נמרח את הקצפת על העוגה וכעת בקלות נגלגל לצורת רולדה ונניח על התבנית איתה נגיש.
תשמרו לכם קצפת בצד בכדי לקשט גם את הרולדה מבחוץ.
*אפשרות - להמיס 20-30 שניות במיקרוגל 1/2 כף נוטלה ולזלף אותה על הרולדה.

בתאבון!

יש לך שאלה? רוצה לדבר איתי?
לוגו ספיר אסייג
ספיר אסייג: קונדיטוריה ומתכונים לכל רגע בחיים!
מומחית לעוגות ומאפים ללא גלוטן.
הזמנת מגוון עוגות, מארזים ועוגיות בחיפה, קריות, טירת הכרמל, ומושבי חוף הכרמל.
הצטרפו לקהילות שלי
קבוצת הפייסבוק שלי
קבוצת וואטספ לל"ג
© כל הזכויות שמורות - ספיר אסייג | Sapir Asayag
רכישה מאובטחת באתר
visamastercard
envelopemenu
עגלת הקניות שלך0
אין מוצרים בעגלה
להמשיך בקניות
0
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram דילוג לתוכן