לוגו ספיר אסייג
לוגו ספיר אסייג

מתכון לשוקולד צ'יפס חצי חצי ללא גלוטן

מצרכים לעוגיות שוקולד צ'יפס חצי-חצי ללא גלוטן:

  • 100 גרם חמאה רכה
  • 1/4 כוס סוכר לבן
  • 3/4 כוס סוכר חום כהה
  • ביצה L
  • כפית תמצית וניל
  • 1/4 כפית מלח גס
  • 1/4 כפית סודה לשתיה
  • שקית אבקת אפיה
  • כוס קמח שקדים
  • 1 וחצי כוס קמח רב תכליתי ללא גלוטן
  • 1 כוס שבבי שוקולד חלב
  • מעט שבבי שוקולד לבן (לא חובה!)
  • 20 גרם קקאו

אופן ההכנה:

בקערה נערבב בין החמאה הרכה לסוכר עד איחוד וקבלת מרקם משחתי.
נוסיף ביצה, תמצית וניל ומלח ונערבב.
נוסיף סודה לשתיה, אבקת אפיה, קמח שקדים וקמח ללא גלוטן ונערבב.
לבסוף נוסיף את שבבי השוקולד ונערבב לבצק אחיד.
לאחר שנוצר לנו בצק, נחצה אותו לשניים.
חצי אחד נשאיר כמו שהוא, ואל החצי השני נוסיף 20 גרם קקאו.
נערבל/ נלוש עד שמתאחד והבצק כולו נצבע בחום.
נקרר את שני סוגי הבצקים במקרר למשך שעה-שעתיים.

לאחר שהבצקים הצטננו, ניצור מהם גלילים ונאחד בין שני הגלילים לגליל אחד ארוך כאשר חצי ממנו הוא בצק לבן והחצי השני הוא בצק חום.
נפרוס את הגליל לעיגולים ונניח על תבנית אפיה מרופדת בנייר אפיה.

לתנור! נאפה בתנור שחומם מראש על 180 מעלות, תוכנית תנור טורבו, למשך 6-8 דקות או עד השחמה.

לאחר שהעוגיות יוצאות מהתנור בעודן חמות נניח מעליהן מעט שבבי שוקולד לבן/ קוביות שוקולד לבן. לא חובה, אך מוסיף.
מאחר והעוגיה חמה שבבי השוקולד ימסו מעט על העוגיה וזה כל הטעם!

נניח לעוגיות להצטנן לגמרי ונאכל!

בתאבון!

יש לך שאלה? רוצה לדבר איתי?
לוגו ספיר אסייג
ספיר אסייג: קונדיטוריה ומתכונים לכל רגע בחיים!
מומחית לעוגות ומאפים ללא גלוטן.
הזמנת מגוון עוגות, מארזים ועוגיות בחיפה, קריות, טירת הכרמל, ומושבי חוף הכרמל.
הצטרפו לקהילות שלי
קבוצת הפייסבוק שלי
קבוצת וואטספ לל"ג
© כל הזכויות שמורות - ספיר אסייג | Sapir Asayag
רכישה מאובטחת באתר
visamastercard
envelopemenu
עגלת הקניות שלך0
אין מוצרים בעגלה
להמשיך בקניות
0
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram דילוג לתוכן