אפיה היא תשוקה ואהבה של הרבה אנשים, אך לא כל אחד מהם ממהר או בכלל מעוניין להפוך את זה למקצוע.
והאמת, גם לא כל אחד יכול.
יחד עם זאת, האהבה לאפיה לא מחייבת אף אחד לפתוח קונדיטוריה משלו ועולות שאלות- מה מוגזם לרכוש? מה חייב לרכוש?
ולמעשה, מה אני באמת באמת צריך שיהיה לי בבית בשביל לפנק את המשפחה שלי ולא מעבר.
כשאני התחלתי לאפות לא היה לי מושג למה כל דבר מיועד.
ברור שאת הבסיס ידעתי, מיקסר ומערוך.
אבל מטרפה? צנתר? שקית זילוף???
וכן, אלו דברים שגם באפיה בסיסית וביתית צריך, ואת הכל אני אפרט ואסביר גם בדיוק למה.
לא מדובר בציוד שיעלה לכם המון כסף, את הרוב אפשר למצוא בחנויות הסטוק הזולות במחיר מינימום ובאיכות מעולה כך שכולם מרוצים.
הדבר הראשי והעיקרי שכל אופה ביתי חייב בבית שלו הוא קודם כל תבנית לאפיה. ואפילו מומלץ 2-3
אני ממליצה על תבניות נון סטיק או סיליקון. לא נשרטות, העוגה נחלצת ללא בעיות ומתנקות בקלות!
רצוי בגדלים שונים והכי חשוב שיהיה בבית את הגודל הקלאסי של עוגות, והוא כמובן, קוטר 24.
אל תסתפקו במגבות מטבח שיש לכם בכדי להוציא את התבניות הרותחות מהתנור, האמינו לי.
אין כמו כפפות עמידות בחום שמתלבשות בדיוק על כף היד ומגנות על כולה.
לא רק שאתם שומרים על כף היד מפני התנור הרותח, אלא גם מבטיחים שאתם מחזיקים את המאפה שלכם בצורה בטוחה ושמורה.
כן, קרה לי שהוצאתי תבנית רותחת עם מגבות מטבח ובגלל אחיזה לא נכונה היא עפה לי מהיד ואיתה- הלב שלי!
לסיכום: תרכשו כפפות.
העולם מחולק ל-2: כאלו שרכשו מסננת חשמלית ולכאלו שרכשו מסננת רגילה.
המסננת החשמלית בעיקר משמשת לניפוי הקמח, פעולה שהיא בגדר חובה לא משנה מה מכינים.
את המסננת הרגילה בדרך כלל ניתן לרכוש עם 3 גדלים שונים כך שהיא יכולה לשמש לא רק לניפוי הקמח,
אלא גם לקישוט אבקת סוכר על מאפים, עוגות ועוגיות.
המטרפה נועדה להקל על החיים שלנו בגדול ולמנוע מאיתנו לשלוף כל פעם את המיקסר.
יש מאכלים שניתן להכין אותם בצורה מאוד פשוטה הנקראת: הכל בקערה אחת.
קצת מטרפה וביי לתנור/לגז או לכל מקום שבו המאכל שלכם יהפוך להיות מוכן וטעים.
כדוגמה: קרפ, פנקייק ואפילו עוגות בחושות וקלות שניתן לשים את כל המצרכים יחד ופשוט לטרוף.
מעבר לכך, המטרפה הכרחית לערבוב מצרכים ומאכלים שלא מצריכים מיקסר,
כמו קרמו, גנאש על בן מארי ועוד.
תפקיד הלקקן הוא די חשוב ואני יודעת שאתם יכולים להיעזר גם בכף.
אבל הלקקן זהו לא אביזר יקר בכלל והוא יכול להקל עליכם וגם לדאוג שלא עבדתם לחינם.
את כל המלית, הקצפת, הבלילה או כל דבר כזה או אחר שהקצפתם, לשתם או הכנתם
הלקקן דואג להגיע לכל פינה ועוזר מאוד בהעברה לתבניות או שקיות זילוף, ערבול וגם ניתן להיעזר בו למריחת ממרחים.
בין כל חובבי האפיה יש את חובבי הבצק.
זהו זן נפרד מחובבי האפיה ואלו אנשים שהבצק מרתק אותם.
אפשר לגמרי להבין אותם, בצק הוא סוג של חי.
הוא צריך אהבה וחום. אנחנו מאכילים אותו בשמרים, נותנים לו לגדול.
וצריך לשמור עליו ולדאוג לו, שלא יהיה חם מדי/ שלא יהיה קר מדי.
כל חובבי הבצק יודעים מצוין למה מערוך הוא כלי חובה במטבח.
אם אתם במקרה חובבי אפיה והבצק הוא נחמד עבורכם ותו לא, חשוב שתדעו שגם אתם חייבים מערוך.
כל פעולה עם בצק מחייבת מערוך.
אפילו בלחמניות אנחנו חייבים קודם לרדד את הבצק עם המערוך ורק אז להמשיך לצורת הלחמניה.
בדיוק כפי שתיארתי, בצק הוא מאוד מפונק ויש לו שלבים ברורים ולכן עלינו לשמור עליו ולדאוג לו.
ומערוך הוא החבר הכי טוב שלו.
בהמשך לחובבי הבצק המברשת הינה הכרחית להברשת הביצה על כל מאפה בכדי לקבל את הצבע הזהוב והמושלם שהם מקבלים בתנור.
מעבר להברשת ביצה שזה דבר שקורה כמעט על כל מאפה, ישנה גם הברשת מי סוכר על מאפים מתוקים.
ואפילו הברשת שמן על תבניות שונות בכדי למנוע הידבקות של המאכל.
הפעם לא מדובר בדבר שהוא חובה.
כשאני הייתי ילדה אמא שלי הייתה אופה הרבה וממש לא היו שקיות זילוף בבית.
יחד עם זאת, לאחר שגדלתי והפכתי ליותר עצמאית לא הבנתי איך היא עשתה את זה.
שקיות זילוף הן גם לא מוצר יקר היום והן נמכרות ממש על יד הצנתרים בכל חנויות הסטוק.
וגם צנתר, לפחות 1-2 זה משהו שאתם צריכים שיהיה לכם.
שקית הזילוף תעזור לכם למרוח את הקרם בצורה אחידה יותר ולפזר את השוקולד בצורה אסתטית ונוחה יותר.
מעבר לכך, כשמה כן היא - נועדה לזילוף.
מעבר לקצפת שניתן לזלף, גם פחזניות מצריכות זילוף ועם השקית והצנתר החיים יותר קלים.
כמו שאמרתי, אמא שלי במשך שנים לא השתמשה בדברים האלו ונעזרה בשקיות אוכל פשוטות ורגילות ועדיין, חיסלנו!
זהו חברים.
מבחינתי אלו מוצרי הבסיס של כל אופה ביתי.
ככה מתחילים ולא יחסר לכם כלום.
לאט לאט אתם תוסיפו לכם עוד תבנית ועוד מוצר שכל פעם תגלו מחדש עד כמה הוא יכול להקל עליכם.
עזר לכם? שתפו אותי!
פספסתי משהו? שתפו אותי גם!