לוגו ספיר אסייג
לוגו ספיר אסייג

בצק פריך - בסיס שחייב לדעת

אז למה בצק פריך הוא הבצק האהוב ביותר?
קבלו את המידע הבסיסי שכל אחד חייב לדעת על בצק פריך.

כשהולכים ללמוד קונדיטוריה או לחילופין כשפשוט נכנסים למטבח
אחד הדברים הראשונים שלומדים להכין זה בצק פריך.
יש איזה שהוא בסיס כזה של כל אדם שנכנס למטבח, מתחילים בלחמניות, בצק פריך ועוגיות שוקולד צ'יפס.
אני אגלה לכם שהדבר הראשון שאני אפיתי היו לחמניות כוסמין שיצאו מדהים ומשם נפתחה האהבה והרצון ללמוד עוד ועוד.
בבצק פריך יש כל כך הרבה שימושים וזה פשוט בצק מושלם שאני כל כך אוהבת לעבוד איתו! למה? תקראו פה למטה.

בצק פריך הוא אחד הבצקים הקלים והאהובים ביותר ולא סתם.
הוא קל להכנה, מהיר, נשמר ואם אלו לא מספיק סיבות טובות לאהוב אותו- הוא גם בצק שניתן לשנות לכיוונים שאנחנו אוהבים על ידי מרכיב אחד בלבד שאנחנו בוחרים.
אני זוכרת את הפעם הראשונה שניסיתי להכין בצק פריך. הופתעתי מעצמי כי הייתי כל כך בטוחה שלא אצליח וזה גם תמיד נראה מסובך כל כך.
ניסיתי להכין טארט לימון, והצורה של הבצק בטארט והעבודה איתו פשוט גרמה לי להתאהב בו. הגמישות והנוחות הקלו עליי מאוד וגיליתי שהשד לא נורא כל כך.

בבצק פריך יש את חוק השלוש: 300 גרם קמח, 200 גרם חמאה ו100 גרם סוכר. ולא לשכוח כמובן, ביצה.
כמובן שיש מתכונים שונים לבצק פריך אבל בכולם יש את אותו הבסיס.

במידה ואתם מעוניינים שהבצק פריך שלכם יהיה מתוק, הדגישו את הסוכר.
במידה ואתם מעוניינים שיהיה מלוח, הדגישו את המלח.
במידה ואתם מעוניינים שהבצק יהיה יותר רך מבדרך כלל, מה שנקרא - נמס בפה, השתמשו באבקת סוכר במקום בסוכר גרגירי והחליפו את הביצה השלמה בחלמון.

מכאן, אפשר לשחק עם הבצק פריך איך שאוהבים ולשדרג אותו.
עם עשבי תיבול, גרידת לימון, קינמון, קקאו ועוד.

בצק פריך הוא כמו דף נייר לבן וניטרלי ועליו אתם יכולים לצייר את כל מה שאתם רוצים ואוהבים.

המאכלים המפורסמים ביותר מבצק פריך הם כמובן טארט, קיש ופאי.
השוני בין השלושה לא גדול - הדבר היחיד שמפריד ביניהם זו הצורה שלהם.
לרוב קיש יהיה עמוק יותר בעוד פאי וטארט יהיו דקים יותר ולא יכילו הרבה מילוי.

במאכלים האלו צריך לשים לב שהבצק נעשה במידה הנכונה כך שהוא לא עבה מדי או דק מדי.
יתרון נוסף בבצק הפריך זה שהוא לא משתנה במהלך האפיה, אלא נשאר באותה הצורה כפי שהכנסנו אותו לתנור (מה שעוזר לטארט/פאי שלנו גם לשמור על הצורה האחידה והיפה שהוא מקבל מהתבנית).

מעבר לכך, מבצק פריך ניתן ליצור עוגיות, קרקרים, תחתיות לעוגות אחרות ואפילו להקפיא אותו במידה ואין לנו עוד צורך בו.

כרגע, הוא בטופ 3 הבצקים האהובים עליי ולמעלה יש לכם את כל הסיבות!
בואו נכין מגולגלות קינדר מבצק פריך - לחצו כאן למתכון!

עזר לכם? שתפו אותי!
פספסתי משהו? שתפו אותי גם!

מחכה לראות את התוצרים שלכם! אוהבת, ספיר אסייג.
יש לך שאלה? רוצה לדבר איתי?
לוגו ספיר אסייג
ספיר אסייג: קונדיטוריה ומתכונים לכל רגע בחיים!
מומחית לעוגות ומאפים ללא גלוטן.
הזמנת מגוון עוגות, מארזים ועוגיות בחיפה, קריות, טירת הכרמל, ומושבי חוף הכרמל.
הצטרפו לקהילות שלי
קבוצת הפייסבוק שלי
קבוצת וואטספ לל"ג
© כל הזכויות שמורות - ספיר אסייג | Sapir Asayag
רכישה מאובטחת באתר
visamastercard
envelopemenu
עגלת הקניות שלך0
אין מוצרים בעגלה
להמשיך בקניות
0
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram דילוג לתוכן