התאהבות במטבח קורית ברגע.
לכל אחד זה יכול לקרות בשלב אחר, מסיבות אחרות, לפעמים אפילו מכורח החיים שהכניסו אותנו למטבח.
ממש כמו בתוכניות טלוויזיה שאנחנו רואים את המתמודדים משתפים שאבא ואמא עבדו כל הזמן אז הם גדלו לסבתא וסבא על השיש.
וסבתא הייתה מאוד שתלטנית אז הם לא נגעו בכלום רק ישבו והסתכלו ולמדו ו... נו, אתם מכירים את ההמשך.
אנחנו גם יכולים במשך שנים להכין לנו את הסנדוויץ' עם החביתה הקבוע שלנו או להכין את העוגת שוקולד שתמיד מצליחה לנו בתנור בלי שום ניצוץ מיוחד.
אבל אז, או שנעבור משהו אישי או אפילו סתם נכין משהו קטן, בלי משמעות, שיגרום לנו למצוא את השקט במטבח שלנו. פתאום נגלה את העולם הזה שיש במטבח ונגלה יחד איתו את הניצוץ שמושך אותנו פנימה.
יחד עם ההתאהבות במטבח, מגיעה הסקרנות.
כשאני התחלתי לאפות מאוד חקרתי, מהו כל דבר? מהו כל בצק? מהו כל מרכיב ומרכיב ובשביל מה צריך אותו?
כשהייתי צעירה יותר, הייתי יד ימינה של אמא שלי במטבח ועל כן, את רוב המכשירים והאביזרים די הכרתי מקרוב. כך שברגע שהניצוץ פגש אותי בגיל מאוחר יותר ידעתי לתפעל את האביזרים ביתר קלות.
היה קשה לי להאמין שישנם אנשים שאין להם מושג מאיפה מתחילים? ואיך מתפעלים את כל האביזרים שיש במטבח? אז בשביל זה אני פה.
הפעם נתמקד במיקסר עבור כל חובבי האפיה, כמוני. ונבין בדיוק מה כל וו שקיים במיקסר משמש ומיועד.
אני יודעת, לא לכולם יש מיקסר בבית.
ואם אתם לא אופים דגולים או שאתם אופים רק כשאתם חייבים ולא להנאתכם, אז אתם צודקים - למה לכם לבזבז כסף ומקום על השיש על משהו שהוא לא שימושי עבורכם?
הכל אפשר להכין בידיים שלנו ולהגיע לתוצאות מדהימות.
במידה ואתם כן אוהבים לאפות ומוצאים באפיה נחמה ותחביב גדול אז אני מניחה שקיים אצלכם מיקסר כבר בבית ואם לא, אני חושבת שכדאי לכם להקל על עצמכם.
עבור חובבי האפיה, רובנו לא נסתפק בצנצנת עוגיות על השיש. אנחנו נרצה לפנק את האורחים שלנו ואפילו להפתיע בדברים חדשים.
נרצה להתנסות בעוגות שונות ובצקים שונים, וכן, יש דברים שהמיקסר יכול להקל עלינו וגם להגיע לתוצאות מהירות יותר. אז למה לא?
לא סתם ישנם מהירויות שונות במיקסר.
עליכם להיות זהירים עם כל דבר שאתם מכינים ולהתאים את המהירות המותאמת.
מהירויות המיקסר עוזרות לנו להגיע לתוצאות טובות יותר ויעילות יותר עבור המאפים שלנו.
לדוגמא, עוגות בחושות אוהבות לישה איטית ואילו מרנג מצריך הקצפה במהירות גבוהה, המהירויות המותאמות בתוך המיקסר שומרות על איכות המאפים והמאכלים שלנו עד שנגיע לתוצאה המושלמת.
לרוב ניתן לשנות את המהירויות ביתר קלות על ידי הזזה מהירה בין כפתורים שונים המציגים את המהירויות כאשר מהירות 1 הינה הנמוכה ביותר.
בנוסף למהירויות, יחד עם כל מיקסר מגיעה קערת המיקסר שבתוכה נקציף, נערבל ונלוש את המאכלים שניצור ו3 ווים שכל אחד מותאם למאכלים שונים.
וו בלון/ וו מקציף הוא הוו שנועד להקצפה וניפוח בלילת העוגות שלנו/ קצפות/ קרמים.
ברגע שוו הבלון מקציף את הבלילה שלנו הוא מחדיר לתוכה אוויר מה שעוזר לה לקבל נפח.
בדיוק כמו בהקצפת מרנג ובהקצפת שמנת.
נשתמש בוו זה לרוב להכנת מרנג, קרם חמאה, קצפת ובלילת עוגות בחושות.
וו גיטרה הוא הוו שנועד להכנת בצקים יותר רכים ומהירים.
פחות בצקים עם גלוטן גבוה שצריכים לישה ארוכה ופתיחת הגלוטן (כמו בצק שמרים).
נשתמש בוו זה לרוב להכנת בצקי עוגיות כמו בצק פריך, שוקולד צ'יפס וכו' וגם ניתן להכין איתו עוגות בחושות.
וו לישה הוא הוו שנועד להכנת בצקים קשים, כמו בצק שמרים, בצק ללחמניות, בצק בריוש וכו'
בצקים קשים כמו אלו לרוב מצריכים לישה ארוכה יותר בכדי לפתוח את הגלוטן ולרוב נבצע את הלישה גם על מהירות בינונית בכדי לתת להם את הזמן המספיק לכך והוו הזה הוא המושלם ללישה מהסוג הזה.
ואלו כל הפרטים שאתם צריכים לדעת על עבודה מול מיקסר.
מבחינת חברות זה מאוד משתנה והיום יש המון חברות מצוינות למיקסרים, אני מציעה לכם לרכוש את המיקסר הכי נוח להבנה ולתפעול מבחינתכם שעונה על הצרכים היומיומיים שלכם.
(מיקסר שכולל משקל בתוכו, מיקסר גדול יותר, מיקסר קטן יותר וכו')
במידה ויש לכם עוד שאלות, אתם תמיד יכולים לפנות אלי בתיבה מטה ולקבל מענה.
אוהבת, ספיר אסייג.