אל תשקרו, גם אתם יודעים בפנים בפנים שלחמניות בייגל הן משהו מיוחד.
הציפוי שיוצר הקראסט המושלם מהשומשום והמלח הגס. ברור שאפשר להוסיף גם עוד דברים אבל אני אהבתי ככה.
שמתי גם שומשום לבן וגם שומשום שחור כי זה חיבור צבעים שאין שני לו.
והטעם, חלום.
התקמצנתי קצת על המתכון הזה אבל גם מרגישה לא הוגנת לשמור את כל הטוב הזה לעצמי.
אז איך מכינים? ככה!>>
לציפוי:
תחילה נתחיל עם הבצק: נניח בקערת המיקסר שלנו את כל מצרכי הבצק ונערבל עד לקבלת בצק אחיד. ניתן ללוש גם עם הידיים.
נקבל בצק דביק וזה בסדר.
נוודא שבתחתית הקערה אין גושים וכי כל הבצק התאחד ונניח להתפחה למשך 40 דקות-שעה (בהתאם למזג האוויר).
לאחר שהבצק תפח ניצור ממנו כדורים במשקל של 120 גרם בערך (יוצא בין 8-10 לחמניות תלוי במשקל שתעשו), בסביבה מקומחת בקמח ללא גלוטן ובידיים מקומחות.
ניתן לכדורים שיצרנו 2-3 דקות מנוחה ובינתיים נעבור להכנת הציפוי: בצלחת רחבה נערבב שומשום לבן, שומשום שחור ומלח גס.
ובקערה רחבה נפרדת נערבב את המים יחד עם הנס קפה.
נחזור אל הכדורים: באמצע של כל כדור, בעזרת ידיים מקומחות, נעשה חור, נסובב את הכדור כל פעם ונגדיל את החור שבאמצע עד שנוצרת צורת טבעת.
נטבול את הטבעת במים עם הנס קפה ונעביר אל הצלחת עם הקראסט שומשום שיצרנו כך שהקראסט עוטף את כל הלחמניה.
כך נעשה לכל הלחמניות ונפתיח שוב למשך 15-30 דקות.
נאפה בתנור במצב טורבו, על 180 מעלות למשך 20 דקות או עד השחמה.
בתאבון!
הכנתם? צלמו איך יצא ותייגו אותי באינסטגרם @sapirasayag