ספיר אסייג קונדיטורית מומחית ללא גלוטן

מתכון ללחמניות בייגל ללא גלוטן

מאי 19, 2024

אל תשקרו, גם אתם יודעים בפנים בפנים שלחמניות בייגל הן משהו מיוחד.
הציפוי שיוצר הקראסט המושלם מהשומשום והמלח הגס. ברור שאפשר להוסיף גם עוד דברים אבל אני אהבתי ככה.
שמתי גם שומשום לבן וגם שומשום שחור כי זה חיבור צבעים שאין שני לו.
והטעם, חלום.
התקמצנתי קצת על המתכון הזה אבל גם מרגישה לא הוגנת לשמור את כל הטוב הזה לעצמי.
אז איך מכינים? ככה!>>

לחמניות בייגל ללא גלוטן

מצרכים ללחמניות בייגל ללא גלוטן:

  • 500 גרם קמח מיועד ללחמים (תמי מיועד ללחמים, מולינו ירוק/כחול, שר מיקס בי)
  • כף וחצי שמרים יבשים (15 גרם)
  •  1/4 כוס סוכר
  • 1/3 כוס שמן
  • 550 מל’ מים חמימים
  • כף מלח

    לציפוי:

  • 2 כוסות מים פושרים + 2 כפות סילאן/כף נס קפה
  • שומשום לבן
  • שומשום שחור
  • מלח גס

אופן הכנה:

תחילה נתחיל עם הבצק: נניח בקערת המיקסר שלנו את כל מצרכי הבצק ונערבל עד לקבלת בצק אחיד. ניתן ללוש גם עם הידיים.
נקבל בצק דביק וזה בסדר.
נוודא שבתחתית הקערה אין גושים וכי כל הבצק התאחד ונניח להתפחה למשך 40 דקות-שעה (בהתאם למזג האוויר).

לאחר שהבצק תפח ניצור ממנו כדורים במשקל של 120 גרם בערך (יוצא בין 8-10 לחמניות תלוי במשקל שתעשו), בסביבה מקומחת בקמח ללא גלוטן ובידיים מקומחות.
ניתן לכדורים שיצרנו 2-3 דקות מנוחה ובינתיים נעבור להכנת הציפוי: בצלחת רחבה נערבב שומשום לבן, שומשום שחור ומלח גס.
ובקערה רחבה נפרדת נערבב את המים יחד עם הנס קפה.

נחזור אל הכדורים: באמצע של כל כדור, בעזרת ידיים מקומחות, נעשה חור, נסובב את הכדור כל פעם ונגדיל את החור שבאמצע עד שנוצרת צורת טבעת.
נטבול את הטבעת במים עם הנס קפה ונעביר אל הצלחת עם הקראסט שומשום שיצרנו כך שהקראסט עוטף את כל הלחמניה.
כך נעשה לכל הלחמניות ונפתיח שוב למשך 15-30 דקות.
נאפה בתנור במצב טורבו, על 180 מעלות למשך 20 דקות או עד השחמה.

בתאבון!

הכנתם? צלמו איך יצא ותייגו אותי באינסטגרם @sapirasayag

יש לך שאלה? רוצה לדבר איתי?
© כל הזכויות שמורות - ספיר אסייג | Sapir Asayag
רכישה מאובטחת
רכישה מאובטחת באתר
envelopemenu
עגלת הקניות שלך0
אין מוצרים בעגלה
להמשיך בקניות
0
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram דילוג לתוכן