מערבבים בקערת המיקסר את הקמח, הסוכר והשמרים.
כשהמיקסר על מהירות נמוכה מוסיפים את המלח, החלב ולבסוף את החמאה החתוכה לקוביות.
להעלות למהירות בינונית ולשים במיקסר 7-8 דקות.
להתפיח שעה.
עוברים להכנת הסירופ: בקלחת מרתיחים את המים והסוכר יחד. לאחר שכל הסוכר נמס נניח בצד להתקררות.
עוברים להכנת המילוי: בקערה מערבבים את החמאה כאשר היא רכה יחד עם הסוכר והקינמון עד לתערובת אחידה.
בשלב הזה ניתן להוסיף גם ממרח לוטוס בכמות שאוהבים.
לאחר התפחה מרדדים את הבצק למלבן גדול. מורחים עליו את תערובת הקינמון שלנו ומגלגלים לצורת רולדה.
את הרולדה פורסים לרוחב והופכים את הבצק שפרסנו על הצד הקדמי כך שנראה את צורת השבלול שנוצרה מהבצק והמילוי.
מניחים בצורה הזו בתבנית אחד על יד השני אך ברווח קל מאחר והמאפה עוד יעלה בתנור בזמן האפיה.
ברגע שהסינבון מוכן ויוצא מהתנור, מברישים מעליו את סירופ הסוכר כאשר הוא קר.
שימו לב במידה והסירופ יהיה חם המאפה לא יספוג את הסירופ וזה יהפוך את המאפה להיות רטוב.
ברגע שהסירופ קר הוא נספג בתוך המאפה וכל שומר על הטריות שלו.
לסיום: נזגג מעל הכל ממרח לוטוס.
בתאבון!