ספיר אסייג קונדיטורית מומחית ללא גלוטן

מתכון לסינבון לוטוס

מאי 31, 2023

מאפה הסינבון כבש את כולנו כבר מזמן ואותי הוא כבש עוד יותר כאשר הוספתי לו את ממרח הלוטוס.
לא ברור איך לא חשבנו על זה לפני. זו קצת חוצפה להכין מאפה קינמון מבלי להכניס את ה-ממרח קינמון, הלא הוא הלוטוס.
תנסו ותעדכנו אותי באיזו מהירות התאהבתם.

מצרכים לסינבון לוטוס:

  • 500 גרם קמח מנופה
  • 1/4 כוס סוכר
  • כף וחצי שמרים יבשים
  • 60 גרם קוביות חמאה קרה
  • כפית מלח
  • כוס וחצי חלב פושר
  • 1/2 כוס מים יחד עם 1/2 כוס סוכר לסירופ
  • 50 גרם חמאה רכה
  • 3 כפות סוכר חום
  • כפית קינמון
  • ממרח לוטוס

אופן ההכנה:

לערבב בקערת המיקסר את הקמח, הסוכר והשמרים.
כשהמיקסר על מהירות נמוכה להוסיף את המלח, החלב ולבסוף את החמאה החתוכה לקוביות.
להעלות למהירות בינונית וללוש במיקסר 7-8 דקות.
להתפיח שעה.

נעבור להכנת הסירופ: בקלחת נרתיח את המים והסוכר יחד. לאחר שכל הסוכר נמס נניח בצד להתקררות.

נעבור להכנת המילוי: בקערה נערבב את החמאה כאשר היא רכה יחד עם הסוכר והקינמון עד לתערובת אחידה.
בשלב הזה ניתן להוסיף גם ממרח לוטוס בכמות שאוהבים.

לאחר התפחה נרדד את הבצק לדף גדול. נמרח עליו את תערובת הקינמון שלנו ונגלגל לצורת רולדה.
מהרולדה נפרוס חתיכות ונהפוך אותך לצד הקדמי כך שנראה את צורת השבלול.
נניח בצורה הזו בתבנית אחד על יד השני אך ברווח קל מאחר והמאפה עוד יעלה בתנור בזמן האפיה.

ברגע שהסינבון מוכן ויוצא מהתנור, נבריש מעליו את סירופ הסוכר כאשר הוא קר.
שימו לב במידה והסירופ יהיה חם המאפה לא יספוג את הסירופ וזה יהפוך את המאפה להיות רטוב.
ברגע שהסירופ קר הוא נספג בתוך המאפה וכל שומר על הטריות שלו.

לסיום: נזגג מעל הכל ממרח לוטוס.

בתאבון!

יש לך שאלה? רוצה לדבר איתי?
© כל הזכויות שמורות - ספיר אסייג | Sapir Asayag
רכישה מאובטחת
רכישה מאובטחת באתר
envelopemenu
עגלת הקניות שלך0
אין מוצרים בעגלה
להמשיך בקניות
0
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram דילוג לתוכן