עוגות בחושות הן עולם ומלואו.
עד היום לא ברור לי למה הן נמצאות בקטגורית "העוגות הפשוטות" כאשר הן העוגות הכי טעימות!
עוגת קינמון, עוגת ריבת חלב, עוגת קפה, עוגת וניל - והאהובה ביותר, איך לא, עוגת שוקולד!
אז עוגת שוקולד היא במקום הראשון של העוגות הבחושות, ולא רק מבחינתי, אני מאמינה שככה גם בשאר העולם.
זו העוגה הראשונה שחושבים עליה כשאומרים את המילה יום הולדת - וכמה קל לשדך לה כל דבר: גנאש שוקולד חלב, גנאש שוקולד לבן, קצפת, סוכריות, חלבה ומה לא.
כפי שאתם מבינים, עוגות בחושות זה משהו שאני עושה די הרבה, כבר מגיל צעיר הייתי נמצאת עם אמא שלי במטבח בימי שישי ודואגת לעוגות השבת.
לא, אין פה את הסיפור המפורסם במאסטר שף שגדלתי לאמא על השיש והייתי לומדת ממנה לבשל,
זה היה החוק פשוט, ביום שישי כולם נרתמים לבית! מבשלים, מנקים וכשנכנסת שבת מתפנקים ונחים.
אז האחריות שלי הייתה להיות יחד עם אמא שלי, אני הייתי הסו שף שלה, שוטפת הכלים וכמו שאמרתי, אחראית על עוגות השבת.
עוגת השוקולד כיכבה אצלנו כך שזה לא פלא, כשהתחלתי לאפות ללא גלוטן, העוגה הראשונה שניסיתי הייתה עוגת שוקולד ללא גלוטן.
בפעם הראשונה לא הבנתי כל כך מה קרה לעוגה, למה היא לא מקשיבה לי ולמה זה לא כמו בדרך כלל.
לא יצאה לי העוגה הקלאסית, הגבוהה, האוורירית, אלא יותר בסגנון של עוגה פאדג'ית שהייתה אגב מאוד טעימה, אבל לא מה שכיוונתי אליו.
במדריך כאן אני אתן לכם את כל הטיפים שחייבים לדעת כשנכנסים לאפות עוגה בחושה.
אל תרגישו בטוחים מאחר והניחו את העוגות האלו במצעד העוגות הפשוטות,
יש חוקים ברורים שחייבים ללכת אתכם יד ביד - ואני מבטיחה לכם שאם תקשיבו לי, תקבלו את העוגה המושלמת וכולם ילקקו את האצבעות!
1. מאוד חשוב לקרוא טוב את המתכון לפני שאתם מתחילים,
לכל עוגה בחושה יש בסיס ברור, אך גם יש חוקים שמשתנים ולכן, אל תיכנסו עם ביטחון מופרז כאשר מדובר בעוגה בחושה, עקבו אחר ההוראות והיו מדויקים.
2. הקצפת ביצים: הקצפת הביצים בדרך כלל נעשות יחד עם הסוכר.
מקציפים את הביצים על המהירות הכי גבוהה במיקסר ומחכים שהסוכר והביצים יהפכו למעין קצף תפוח ובהיר. יכול לקחת 5-7 דקות במיקסר.
שימו לב, לגבי עוגות שמבקשים מכם להפריד חלבון וחלמון עליכם להיות מאוד זהירים ולוודא כי בחלבון לא נוגע חלמון כלל!
3. לאחר שנקציף את הביצים על מהירות גבוהה, אנחנו נוריד את המהירות במיקסר למהירות הנמוכה ביותר
בכדי שנוכל להוסיף את שאר המצרכים בצורה שלא תהרוס לנו את הבלילה ותוריד את הנפח שיצרנו מהקצפת הביצים.
4. את השמן נוסיף בזרם דק ולא בבת אחת.
ברגע שהביצים והסוכר יצרו קצף תפוח הוא הבסיס לעוגה שלנו,
הוא מה שיגרום לעוגה שלנו להיות נפוחה ויעזור לה לשמור על גובה מסוים.
ברגע שנוסיף את השמן בזרם דם, תוך כדי שהמיקסר עובד על מהירות נמוכה כך נשמור על הנפח של הקצפת הביצים.
5. בכדי להוסיף את שאר מרכיבי העוגה בשלב זה (קקאו, אינסטנט פודינג, אבקת אפיה וכו') אנחנו ניצמד להוראות.
מניסיון שלי, זה השלב שהמיקסר עוצר ומעבירים אליו את שאר המרכיבים בכדי שהבלילה תוכל לקבל את כל המרכיבים בצורה טובה ושהם לא ידבקו לצדדים.
6. בדרך כלל בעוגות בחושות, ההמלצה הכי טובה היא להוסיף את הקמח בסיום או לפחות בשלבים האחרונים של ההקצפה
מאחר והוא כבד והוא הולך להכביד על המסה. הוסיפו בזהירות ובהדרגה.
7. הכי חשוב, לא להקציף יותר מדי את כל המרכיבים יחד.
הקצפת יתר יכולה להוביל לעוגה דחוסה ולא אוורירית מספיקית.
8. לאחר שהוספנו את כל המרכיבים, הקצפנו, ונזהרנו מהקצפת יתר,
זה השלב שנבדוק עם לקקן את תחתית העוגה.
נוודא שאין גושים בבלילה עצמה שהכל אכן נטמע בבלילה ואין גושים שהתפספסו.
9. את האפיה של עוגות בחושות נאפה תמיד אך ורק על תוכנית תנור סטטי! ולא טורבו.
עוגות בחושות אוהבות זמן, רכות, התחשבות, אל תאיצו בהן.
בנוסף ניתן תמיד להתחיל ממעלות נמוכות כמו 160 מעלות בתחילת האפיה (נניח 20 דקות)
ואת השאר על 170-175 מעלות. עוגות בחושות הן קצת מפונקות וזה בסדר כי אנחנו מתפנקים עליהן אחר כך.
10. ההמלצה הבאה והאחרונה שלי אליכם היא לאוו דווקא נכונה לגבי כל העוגות הבחושות,
אז לכל מתכון שאתם משתמשים היצמדו טוב טוב להוראות,
אבל, ברגע שהעוגה יוצאת מהתנור ניתן לעטוף מיד בניילון נצמד כך שכל האדים שיוצאים ממנה חוזרים אליה ושומרים על רכות ולחות נהדרת בעוגה!
נסו בעצמכם - מתכון לעוגת שוקולד ופרג.
לצליאקים - נסו בעצמכם - מתכון לעוגת תפוזים ללא גלוטן.
עזר לכם? פספסתי משהו? שתפו אותי!