לוגו ספיר אסייג
לוגו ספיר אסייג

מתכון לסירת נפוליאון מפורקת

את הקינוח של עוגת נפוליאון מפורקת יצרתי ברגע של לחץ.
הייתי צריכה להכין עוגה למאורע שהוזמנתי אליו ותכנון גרוע הוביל אותי להכין את הכל בדקה האחרונה.
פתחתי את המקרר וראיתי בצק עלים, שמנת מתוקה ותותים. ויצאתי לדרך.
מאירועי אירוח קודמים מצאתי אצלי סירת עץ ארוכה שבעבר הגשתי בה פירות ויצרתי תוך כמה דקות קינוח מרהיב שהיה מרכז השולחן ושלא הפסיקו לדבר עליו.
אתם בוודאי מכירים את עוגת נפוליאון הקלאסית שמוכרת גם בגרסת מילפיי. שכבות של בצק עלים דק וביניהן קרם מושלם.
לקחתי את הקינוח האהוב פירקתי אותו על סירת הפירות המהממת שלי וכך הגיע גם שמו - "סירת נפוליאון מפורקת".

מצרכים לסירת נפוליאון מפורקת:

  • 1/2 חבילת בצק עלים
  • 2 שמנת מתוקה להקצפה
  • 1 אינסטנט פודינג וניל
  • תותים/פירות שאוהבים
  • 2 כפות אבקת סוכר
  • אבקת סוכר לקישוט

אופן ההכנה:

מניחים את בצק העלים על תבנית התנור ומעליו מניחים עוד תבנית תנור על מנת למנוע ממנו להתנפח.
אופים בתנור שחומם מראש על 200 מעלות למשך 15-20 דקות או עד הזהבה.
לאחר שהבצק מוכן, נניח אותו להתקררות.

ונעבור אל הכנת הקרם שלנו: נקציף על מהירות בינונית את השמנת המתוקה יחד עם הפודינג וניל עד לאיחוד וקבלת קרם יציב וחלק.
נחתוך את הפירות בצורה שאנחנו רוצים.

ונעבור אל ההרכבה: את בצק העלים נפורר עם הידיים לפירורים גדולים ונערבב אותו בקערה יחד עם 2 כפות אבקת סוכר.
נסדר אותו בכלי ההגשה שלנו בחלק התחתון ושיתפרס לצדדים.
נניח מעל את הקרם בזהירות ונסדר כאשר הקרם במרכז והבצק מונח על יד הקרם מסביב.
באמצע נניח את הפירות ומעל הכל נפדר אבקת סוכר.
תסמכו עלי שהקינוח המוצלח הזה ימשוך אליו את מלוא תשומת הלב והטעם!

בתאבון!

יש לך שאלה? רוצה לדבר איתי?
לוגו ספיר אסייג
ספיר אסייג: קונדיטוריה ומתכונים לכל רגע בחיים!
מומחית לעוגות ומאפים ללא גלוטן.
הזמנת מגוון עוגות, מארזים ועוגיות בחיפה, קריות, טירת הכרמל, ומושבי חוף הכרמל.
הצטרפו לקהילות שלי
קבוצת הפייסבוק שלי
קבוצת וואטספ לל"ג
© כל הזכויות שמורות - ספיר אסייג | Sapir Asayag
הרכישה באתר מאובטחת
visamastercard
envelopemenu
עגלת הקניות שלך0
אין מוצרים בעגלה
להמשיך בקניות
0
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram דילוג לתוכן