את הקינוח של עוגת נפוליאון מפורקת יצרתי ברגע של לחץ.
הייתי צריכה להכין עוגה למאורע שהוזמנתי אליו ותכנון גרוע הוביל אותי להכין את הכל בדקה האחרונה.
פתחתי את המקרר וראיתי בצק עלים, שמנת מתוקה ותותים. ויצאתי לדרך.
מאירועי אירוח קודמים מצאתי אצלי סירת עץ ארוכה שבעבר הגשתי בה פירות ויצרתי תוך כמה דקות קינוח מרהיב שהיה מרכז השולחן ושלא הפסיקו לדבר עליו.
אתם בוודאי מכירים את עוגת נפוליאון הקלאסית שמוכרת גם בגרסת מילפיי. שכבות של בצק עלים דק וביניהן קרם מושלם.
לקחתי את הקינוח האהוב פירקתי אותו על סירת הפירות המהממת שלי וכך הגיע גם שמו - "סירת נפוליאון מפורקת".
מניחים את בצק העלים על תבנית התנור ומעליו מניחים עוד תבנית תנור על מנת למנוע ממנו להתנפח.
אופים בתנור שחומם מראש על 200 מעלות למשך 15-20 דקות או עד הזהבה.
לאחר שהבצק מוכן, נניח אותו להתקררות.
ונעבור אל הכנת הקרם שלנו: נקציף על מהירות בינונית את השמנת המתוקה יחד עם הפודינג וניל עד לאיחוד וקבלת קרם יציב וחלק.
נחתוך את הפירות בצורה שאנחנו רוצים.
ונעבור אל ההרכבה: את בצק העלים נפורר עם הידיים לפירורים גדולים ונערבב אותו בקערה יחד עם 2 כפות אבקת סוכר.
נסדר אותו בכלי ההגשה שלנו בחלק התחתון ושיתפרס לצדדים.
נניח מעל את הקרם בזהירות ונסדר כאשר הקרם במרכז והבצק מונח על יד הקרם מסביב.
באמצע נניח את הפירות ומעל הכל נפדר אבקת סוכר.
תסמכו עלי שהקינוח המוצלח הזה ימשוך אליו את מלוא תשומת הלב והטעם!
בתאבון!