אני אהיה כנה,
כשחג השבועות התקרב לא ציפיתי לכל השואלים והמתעניינים במתכון לבצק פסטה ללא גלוטן.
כן? בצק פסטה ללא גלוטן? לא יותר פשוט ללכת לסופר ולרכוש?
וואו. אני מודה לכם. הזכרתם לי שאם מזניחים לרגע את העצלנות והנוחות של לרוץ ולרכוש ברשתות המזון,
נזכרים שבצק פסטה שמכינים בבית הוא פי כמה וכמה הרבה יותר טוב מהפסטות שאנחנו רוכשים ברשתות המזון.
הוא יצא בעובי שאני אוהבת, וגם השארתי את הפסטה מעט צ'ואית כזו כך שיש את הביס המענג של הפסטה.
התרגשתי והייתי חייבת לשתף ולהעביר הלאה את המתכון המושלם הזה.
עכשיו הוא אצלכם ואני חייבת לראות את התוצאות שלכם.
נניח בקערת המיקסר עם וו גיטרה/ מעבד מזון את כל המצרכים עד לקבלת בצק אחיד וחלק.
שימו לב, כי הבצק צריך להיות רך אבל לא דביק.
במידה ואתם מרגישים כי הבצק קשה מדי תוסיפו לו עוד מעט מים.
במידה והוא דביק תוסיפו לו עוד מעט קמח.
נעביר את הבצק למקרר להתייצבות לשעתיים. שימו לב, ניתן לעבוד עם הבצק כבר באותו הרגע אך העבודה תהיה קשה יותר.
לאחר שהבצק מתקרר ומתגבש במקרר יותר נוח לעבוד איתו. לבחירתכם.
לאחר שעתיים נוציא את הבצק מהמקרר ונחלק אותו ל4 חלקים.
נבחר את אחד מהחלקים, נקמח את משטח העבודה שלנו ואת הבצק ונשטח את הבצק מעט עם הידיים.
נתחיל לרדד במכונת הפסטה וכל פעם נעלה במספר בכדי לקבל את העלה הדק ביותר.
סביר להניח שבפעם, פעמיים הראשונות הבצק קצת יקרע וזה בסדר.
חזרו על הפעולה עד שהבצק מתחיל להתאחד וליצור יריעה אחידה ודקה.
לאחר שרידדנו את הבצק לעובי הרצוי נוכל ליצור איתו את הצורה שאנחנו רוצים/ רביולי/ אנלוטי או כל סוג פסטה שתרצו.
למי שאין מכונת פסטה ובכל זאת מעוניין להכין, ניתן לרדד עם מערוך אך שימו לב לעובי וכי אתם מצליחים לרדד דק דק.
שימו לב, כי אתם עושים זאת בסביבה מקומחת על מנת למנוע הידבקות של הבצק יחד ולהרוס את הצורה שאתם רוצים.
את הפסטה ניתן לבשל ברגע שאנחנו מסיימים ליצור את הצורה הרצויה.
נרתיח מים עם מלח בסיר, וכשהמים מבעבעים נכניס את הפסטה ל1-2 דקות ולא יותר!
בתאבון!