לוגו ספיר אסייג
לוגו ספיר אסייג

מתכון לבצק פסטה ללא גלוטן

מצרכים לבצק פסטה ללא גלוטן:

    • 200 גרם קמח ללא גלוטן מיועד ללחמים
    • 2 ביצים
    • 50 מל' מים
    • 1 כפית שמן
    • קורט מלח

אופן הכנה:

נניח בקערת המיקסר עם וו גיטרה/ מעבד מזון את כל המצרכים עד לקבלת בצק אחיד וחלק.
שימו לב, כי הבצק צריך להיות רך אבל לא דביק.
במידה ואתם מרגישים כי הבצק קשה מדי תוסיפו לו עוד מעט מים.
במידה והוא דביק תוסיפו לו עוד מעט קמח.

נעביר את הבצק למקרר להתייצבות לשעתיים. שימו לב, ניתן לעבוד עם הבצק כבר באותו הרגע אך העבודה תהיה קשה יותר.
לאחר שהבצק מתקרר ומתגבש במקרר יותר נוח לעבוד איתו. לבחירתכם.

לאחר שעתיים נוציא את הבצק מהמקרר ונחלק אותו ל4 חלקים.
נבחר את אחד מהחלקים ונשטח מעט עם הידיים.
נתחיל לרדד במכונת הפסטה וכל פעם נעלה במספר בכדי לקבל את העלה הדק ביותר.
סביר להניח שבפעם, פעמיים הראשונות הבצק קצת יקרע וזה בסדר.
חזרו על הפעולה עד שהבצק מתחיל להתאחד וליצור יריעה אחידה ודקה.

לאחר שרידדנו את הבצק לעובי הרצוי נוכל ליצור איתו את הצורה שאנחנו רוצים/ רביולי/ אנלוטי או כל סוג פסטה שתרצו.
למי שאין מכונת פסטה ובכל זאת מעוניין להכין, ניתן לרדד עם מערוך אך שימו לב לעובי וכי אתם מצליחים לרדד דק דק.

שימו לב, כי אתם עושים זאת בסביבה מקומחת על מנת למנוע הידבקות של הבצק יחד ולהרוס את הצורה שאתם רוצים.

את הפסטה ניתן לבשל ברגע שאנחנו מסיימים ליצור את הצורה הרצויה.
נרתיח מים עם מלח בסיר, וכשהמים מבעבעים נכניס את הפסטה ל1-2 דקות ולא יותר!

בתאבון!

יש לך שאלה? רוצה לדבר איתי?
לוגו ספיר אסייג
ספיר אסייג: קונדיטוריה ומתכונים לכל רגע בחיים!
מומחית לעוגות ומאפים ללא גלוטן.
הזמנת מגוון עוגות, מארזים ועוגיות בחיפה, קריות, טירת הכרמל, ומושבי חוף הכרמל.
הצטרפו לקהילות שלי
קבוצת הפייסבוק שלי
קבוצת וואטספ לל"ג
© כל הזכויות שמורות - ספיר אסייג | Sapir Asayag
הרכישה באתר מאובטחת
visamastercard
envelopemenu
עגלת הקניות שלך0
אין מוצרים בעגלה
להמשיך בקניות
0
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram דילוג לתוכן