בואו נדבר רגע על בראוניז עוגיות. או בשמו האמריקאי: ברוקיז שזה למעשה בראוניז וקוקיז.
שילוב פסיכי של שני הדברים שאני הכי אוהבת בעולם.
אני אוהבת בראוניז כי זו לא עוגת שוקולד, זה שוקולד דחוס ומתוק אבל לא מדי וזה גם הכי טעים כשזה קר אז הדחיסות עוד יותר מורגשת.
מעל זה תוסיפו עוגיות שוקולד צ'יפס רכות, מנחמות, מפוצצות בשבבי שוקולד וזהו, אין אותי.
את הכל הכנתי כמובן ללא גלוטן כי הייתי חייבת לבדוק האם הטעם הממכר יעבוד גם בגרסה הזו?
לצערכם - זה עובד. ואתם הולכים להתמכר לזה ממש כמוני.
מצרכים לבראוניז עוגיות ללא גלוטן (ברוקיז):
לבראוניז:
אופן הכנה:
מתחילים עם הבצק עוגיות: מערבלים את החמאה כשהיא רכה יחד עם הסוכר.
מוסיפים ביצה ומערבלים לאיחוד. מוסיפים את שאר המצרכים ומערבלים עד לקבלת בצק ומניחים אותו בצד עד לרגע שנזדקק לו.
עוברים להכנת הבראוניז:
ממיסים שוקולד מריר יחד עם חמאה בפולסים של 30 שניות במיקרוגל עד להמסה מלאה.
מוסיפים את הסוכר וטורפים לאיחוד.
מוסיפים את הביצים בהדרגה ואת הקמח וטורפים לאיחוד עד לקבלת בלילה אחידה ללא גושי קמח.
משמנים תבנית מרובעת, גודל 22*22 או תבנית עגולה קוטר 22 ומניחים בצורה מפוזרת מהבצק עוגיות, ניתן גם לשטח שכבה שלמה של בצק עוגיות - לבחירתכם.
שופכים מעליו את בלילת הבראוניז כולה ומניחים מעליה גם חתיכות מהבצק עוגיות שלנו.
אופים בתנור במצב סטטי, על 170 מעלות, למשך 20-25 דק' או עד שקיסם שננעץ יוצא עם פירורים לחים ולא יבש.
לאחר האפיה מעבירים למקרר למשך שעתיים ורק אז פורסים.
יש לאחסן במקרר.
בתאבון!
אולי יעניין אותך...
עוגות שוקולד | 10 טיפים למגולגלות מושלמות | מתכון למגולגלות קינדר ללא גלוטן