לוגו ספיר אסייג
לוגו ספיר אסייג

מתכון לכוסות שוקולד צ'יפס וקצפת ללא גלוטן

מצרכים לכוסות שוקולד צ'יפס וקצפת ללא גלוטן:

  • 100 גרם חמאה רכה
  • 1/4 כוס סוכר לבן
  • 3/4 כוס סוכר חום כהה
  • ביצה L
  • כפית תמצית וניל
  • 1/4 כפית מלח גס
  • 1/4 כפית סודה לשתיה
  • שקית אבקת אפיה
  • כוס קמח שקדים
  • 1 וחצי כוס קמח רב תכליתי ללא גלוטן
  • 1 כוס שבבי שוקולד חלב

לקצפת:

  • 2 שמנת מתוקה
  • 1 כוס חלב
  • 1 איסנטנט פודינג וניל
  • 3 כפות גבינת מסקרפונה (לא חובה)
  • 2 כפות אבקת סוכר

אופן ההכנה:

בקערה נערבב בין החמאה הרכה לסוכר עד איחוד וקבלת מרקם משחתי.
נוסיף ביצה, תמצית וניל ומלח ונערבב.
נוסיף סודה לשתיה, אבקת אפיה, קמח שקדים וקמח ללא גלוטן ונערבב.
לבסוף נוסיף את שבבי השוקולד ונערבב לבצק אחיד.
נקרר את שני סוגי הבצקים במקרר למשך שעה-שעתיים.

ניקח תבנית המתאימה למאפינס, נשמן את שקעי המאפינס בעזרת ספריי שמן/ נבריש מעט.
ניצור עיגולים מהבצק וכל עיגול נשטח בתוך שקע המאפינס.
נהדק את הבצק לצדדים בתוך כל שקע ונשתדל ליצור צורה של כוס כמה שיותר, שימו לב שהבצק גם מתנפח מעט באפיה כך שאל תגזימו עם כמות הבצק.

לתנור! נאפה בתנור שחומם מראש על 180 מעלות, תוכנית תנור טורבו, למשך 6-8 דקות או עד השחמה.

נניח לכוסות השוקולד צ'יפס להצטנן לגמרי ולאחר מכן נחלץ אותן מתבנית המאפינס בעזרת סכין חדה שנעביר מסביב לכל כוס.
ונעבור להכנת הקצפת. נקציף את כל מצרכי הקצפת על מהירות בינונית-גבוהה עד לקבלת קצפת יציבה וחלקה.

נעביר את הקצפת לשקית זילוף עם צנתר משונן ובאמצע של כל כוס נזלף את הקצפת שלנו.
לאחסן במקרר.

בתאבון!

יש לך שאלה? רוצה לדבר איתי?
לוגו ספיר אסייג
ספיר אסייג: קונדיטוריה ומתכונים לכל רגע בחיים!
מומחית לעוגות ומאפים ללא גלוטן.
הזמנת מגוון עוגות, מארזים ועוגיות בחיפה, קריות, טירת הכרמל, ומושבי חוף הכרמל.
הצטרפו לקהילות שלי
קבוצת הפייסבוק שלי
קבוצת וואטספ לל"ג
© כל הזכויות שמורות - ספיר אסייג | Sapir Asayag
הרכישה באתר מאובטחת
visamastercard
envelopemenu
עגלת הקניות שלך0
אין מוצרים בעגלה
להמשיך בקניות
0
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram דילוג לתוכן