לוגו ספיר אסייג
לוגו ספיר אסייג

מתכון ללחמניות פטיסייר ופירות יער

מצרכים ללחמניות פטיסייר ופירות יער:

  • 500 גרם קמח מנופה
  • 8 גרם שמרים יבשים
  • 3 כפות שמרים יבשים
  • 60 גרם סוכר
  • מעט מלח
  • 1 ביצה
  • 60 גרם חמאה חתוכה לקוביות
  • 270 גרם חלב
  • 500 מל' חלב
  • 4 חלמונים
  • כפית מחית וניל
  • 40 גרם קורנפלור
  • 120 גרם סוכר
  • ריבת פירות יער
  • ביצה להברשה
  • סוכר גבישי *לא חובה

אופן ההכנה:

נתחיל עם הקרם פטיסייר ובקלחת נביא לרתיחה את מחית הוניל והחלב. במקביל, בקערה נפרדת נטרוף חלמונים, סוכר וקורנפלור.
לאחר שהבאנו לרתיחה ניצוק את החלב על בלילת החלמונים תוך כדי שאנחנו טורפים נמרצות.
נעביר דרך מסננת את כל הבלילה המאוחדת חזרה לקלחת ונטרוף עד שמסמיך.
לאחר הסמכה נעביר לקערה ונכסה בניילון נצמד כאשר הניילון נוגע ישירות בקרם ועוטף אותו מכל כיוון בכדי שלא יווצר קרום ונעביר למקרר.
נעבור אל הבצק ובקערת המיקסר מערבבים קמח, סוכר ושמרים יבשים. מוסיפים חלב וביצה ומערבבים לאיחוד.
מחברים את וו הלישה ומפעילים את המיקסר על מהירות בינונית. מוסיפים מעט מלח ובשלבים מוסיפים את קוביות החמאה עד שהוספנו הכל.
לשים על מהירות בינונית למשך כ8-10 דקות. נקבל בצק אחיד ובהיר ונתפיח אותו בקערה משומנת מעט למשך שעה או עד הכפלת הנפח.
לאחר התפחה ניצור מהבצק כדורים, כל כדור 70 גרם.
נעשה באמצע כל כדור שקע בחלקו האמצעי בעזרת כוס או בעזרת האצבעות ובשקע נמלא את קרם הפטיסייר שלנו.
מעליו נניח מריבת פירות היער שלנו ונערבב ביניהם ממש מעט.
נבריש בצדדים את הבצק ונפזר בחלקו החיצוני סוכר גבישי ונפתיח לעוד כ10-15 דקות.
ולתנור! ולאפות על תוכנית טורבו, 200 מעלות למשך 15 דקות או עד השחמה יפה של הבצק.

בתאבון!

יש לך שאלה? רוצה לדבר איתי?
לוגו ספיר אסייג
ספיר אסייג: קונדיטוריה ומתכונים לכל רגע בחיים!
מומחית לעוגות ומאפים ללא גלוטן.
הזמנת מגוון עוגות, מארזים ועוגיות בחיפה, קריות, טירת הכרמל, ומושבי חוף הכרמל.
הצטרפו לקהילות שלי
קבוצת הפייסבוק שלי
קבוצת וואטספ לל"ג
© כל הזכויות שמורות - ספיר אסייג | Sapir Asayag
הרכישה באתר מאובטחת
visamastercard
envelopemenu
עגלת הקניות שלך0
אין מוצרים בעגלה
להמשיך בקניות
0
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram דילוג לתוכן