מניחים בקערת המיקסר את הקמח, מלח, סוכר, מים ו-3/4 כוס שמן.
לשים למשך 2-3 דק' עד שכל המצרכים נטמעים זה בזו ומתקבל בצק לבן ללא גושי קמח.
מחלקים את הבצק לעיגולים שווים (85 גרם לכדור) ומניחים את הכדורים בתבנית.
שופכים על הכדורים את 2 כוסות השמן הנוספות ובעזרת הידיים משמנים את הכדורים היטב מכל הצדדים.
מכסים בניילון נצמד ומניחים לכדורים למשך כשעה-שעתיים.
לאחר שהבצק נח בשמן, נפתח את הכדורים בעזרת הידיים על משטח משומן מעט.
נפתח לאט לאט בזהירות עם הידיים ואחרי כל פעם שאנחנו פותחים את הבצק, בזהירות נהפוך אותו בכדי לוודא שהוא לא נדבק/נקרע.
מי שרוצה עלה דק במיוחד אני ממליצה לפתוח כל כדור בין שני ניירות אפיה.
משמנים מעט נייר אפיה, מניחים באמצע את הכדור וסוגרים מעליו עם נייר אפיה נוסף ופותחים בעזרת מערוך בעדינות.
שימו לב, מאחר והבצק לא מכיל גלוטן כמובן, אין בו את האלסטיות שחלק מאיתנו רגילים אליה ולכן עלינו לפתוח את הבצק בעדינות.
נחמם מחבת (ללא שמן, השמן שעוטף את הבצק מספיק) ונניח את המופלטה על המחבת החמה.
נמתין 1-2 דק' ונהפוך על הצד השני וכך נמשיך עם שאר המופלטות.
הערות:
כוס = כוס חד פעמי לשתיה חמה.
מהמתכון יוצאים בערך 15-17 יח', תלוי בגודל שתחליטו לעשות.
המופלטות כמובן הכי טעימות ברגע שהן יוצאות מהמחבת ממש כמו מופלטות עם גלוטן.
בתאבון!