מצרכים לעוגיות שוקולד ובלונדי ללא גלוטן:
- 100 גרם חמאה רכה
- 3/4 כוס סוכר חום
- ביצה
- כפית תמצית וניל
- 1/4 כפית מלח גס
- 1/4 כפית סודה לשתיה
- שקית אבקת אפיה
- 3/4 כוס קמח שקדים
- 1 וחצי כוס קמח רב תכליתי ללא גלוטן
- 1/2 כוס קקאו
- 1/2 כוס שבבי שוקולד חלב
- 1/2 כוס שבבי בלונדי
אופן ההכנה:
בקערה נערבב בין החמאה הרכה לסוכר עד איחוד וקבלת משחה.
(שימו לב, ניתן להכין את המתכון בקערת המיקסר ואפשר גם בקערה עם כף עץ- מה שנוח)
נוסיף ביצה, תמצית וניל ומלח ונערבב.
נוסיף סודה לשתיה, אבקת אפיה, קמח שקדים, קקאו וקמח ללא גלוטן ונערבב.
לבסוף נוסיף את שבבי השוקולד ונערבב לבצק אחיד.
נכדרר לכדורים במרווחים גדולים ומעל כל עיגול נפזר עוד קצת שבבי שוקולד בלונדי.
לתנור! נאפה בתנור שחומם מראש על 180 מעלות, תוכנית תנור טורבו, למשך 6-8 דקות.
בתאבון!