לוגו ספיר אסייג
לוגו ספיר אסייג

מתכון לעוגת ביסקוויטים ללא גלוטן

מצרכים לעוגת ביסקוויטים ללא גלוטן:

  • 1 שרוול פתי-בר ללא גלוטן 200 גרם (אני השתמשתי בשל חברת אסם, אבל גם של חברת שר מעולים)
  • כוס עם מים חמים מעורבבים עם כפית שוקולית/ נס קפה
  • 2 שמנת מתוקה
  • 1 חבילת אינסטנט פודינג
  • 1 כוס חלב
  • 3 כפות גבינת מסקרפונה/ גבינת שמנת/ גבינה לבנה
  • 200 גרם שוקולד חלב
  • 150 מל' שמנת מתוקה

אופן ההכנה:

נקציף בקערת המיקסר את השמנת (2 חבילות- 500 מל'), אינסטנט פודינג, חלב, גבינה עד שנקבל קרם יציב וחלק.

בכוס עם המים החמים שערבבנו עם כפית השוקולית/ נס קפה, נטבול את הביסקוויט עד הסוף,
כלומר גם את החלק שאנחנו מחזיקים נכניס פנימה שכולו יהיה טבול במים חמים.
המים צריכים להיות חמים מאוד!, אז תעבדו עם כפפות כדי לשמור על האצבעות.
חשוב לטבול את כ-ל הביסקוויט, אחרת החלק שלא נטבל ישאר קשה ולא יתרכך ויצור ביס פחות נעים.

שימו לב, יכול להיות שיהיו ביסקוויטים שישברו מהחום לשניים,
אל תיבהלו - תסדרו אותם יפה על התבנית ותמשיכו לטבול ביסקוויט, ביסקוויט וסדרו אותם בתבנית אחד על יד השני.
ניצור שכבה של ביסקוויטים ומעליה נשים שכבה יפה של קרם הגבינה שלנו ונשטח.
לאחר מכן ניצור עוד שכבה של ביסקוויטים מעל הקרם וחוזר חלילה עד שנגמר לנו הקרם.
אנחנו מסיימים כאשר השכבה האחרונה שלנו היא הקרם ולא הביסקוויטים.

נכניס את העוגה להתייצבות במקרר ובינתיים נכין את הגנאש: נחמם במיקרוגל את ה150 מל' שמנת מתוקה יחד עם 200 גרם שוקולד חלב,
בפולסים של 30 שניות עד שהשוקולד נמס לגמרי.
שימו לב, במידה והגנאש דליל מדי עבורכם תוכלו להוסיף עוד שוקולד חלב עד שיהיה יותר סמיך.
במידה והוא סמיך מדי עבורכם, הוסיפו עוד שמנת מתוקה בכדי לדלל אותו.

לאחר שהשוקולד נמס נניח לו למשך 5-8 דקות להתקרר, שימו לב שהוא לא מתקרר יותר מדי.
המטרה היא שהשוקולד לא יהיה חם מדי ושברגע שנשפוך אותו הקצפת שלנו לא תימס.

ברגע שהשוקולד שלנו הצטנן, נשפוך אותו על השכבה האחרונה בעוגה.
נטה את התבנית בעדינות לכל צד שהשוקולד לא הגיע אליו כך שיכסו את כל העוגה בצורה אחידה ומושלמת.
נעביר למקרר ונייצב במשך כמה שעות, אפילו מומלץ לילה שלם.

בתאבון!

אולי יעניין אותך:

 מתכון לעוגת שוקולד וכדורי שוקולד ללא גלוטן | מתכון לקרפ שוקולד ללא גלוטן | מתכון לעוגת פאדג' ללא גלוטן | מתכון לכדורי שוקולד להכנה מהירה

יש לך שאלה? רוצה לדבר איתי?
לוגו ספיר אסייג
ספיר אסייג: קונדיטוריה ומתכונים לכל רגע בחיים!
מומחית לעוגות ומאפים ללא גלוטן.
הזמנת מגוון עוגות, מארזים ועוגיות בחיפה, קריות, טירת הכרמל, ומושבי חוף הכרמל.
הצטרפו לקהילות שלי
קבוצת הפייסבוק שלי
קבוצת וואטספ לל"ג
© כל הזכויות שמורות - ספיר אסייג | Sapir Asayag
רכישה מאובטחת באתר
visamastercard
envelopemenu
עגלת הקניות שלך0
אין מוצרים בעגלה
להמשיך בקניות
0
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram דילוג לתוכן