לוגו ספיר אסייג
לוגו ספיר אסייג

מתכון לעוגת דבש ללא גלוטן

מצרכים לעוגת דבש ללא גלוטן:

  • 5 ביצים L
  • 1 ורבע כוס סוכר
  • 3/4 כוס שמן
  • 1/2 כוס דבש
  • 1 כפית סודה לשתייה
  • 1 כפית גדושה קינמון
  • 1 כוס תה חמים וחזק
  • אבקת אפיה
  • 1/2 כוס קמח שקדים
  • 2 וחצי כוסות קמח תופח ללא גלוטן

    ניתן לצפות בשקדים מולבנים פרוסים/ מרנג איטלקי. למרנג איטלקי:
  • 2 חלבון
  • 30 מל' מים
  • 136 גרם סוכר לבן

אופן הכנה:

מקציפים על המהירות הכי גבוהה בקערת המיקסר את הביצים יחד עם הסוכר עד שנוצר קצף תפוח ובהיר.
מורידים למהירות הכי נמוכה ומוסיפים שמן, דבש, סודה לשתיה, קינמון, אבקת אפיה, כוס תה ולבסוף את קמח השקדים והקמח התופח.

מעבירים לתבנית, במידה ואתם מקשטים בשקדים מולבנים תפזרו אותם בזהירות על העוגה.

מכניסים לתנור שחומם מראש על 160 מעלות למשך שעה או עד שקיסם שננעץ בעוגה יוצא יבש.

במידה ואתם מקשטים במרנג איטלקי, לאחר שהעוגה מוכנה והצטננה נכין את המרנג האיטלקי.

נבשל סירופ סוכר יחד עם המים והסוכר עד לטמפרטורה של 117 מעלות (הדיוק במרנג זה הינו חובה אך שווה את זה!)
בזמן שהסירופ מתחמם עד לטמפרטורה הרצויה נניח חלבונים בתוך קערת המיקסר.
שימו לב שאתם מפרידים בין החלבון לחלמון בזהירות ושלקערת המיקסר נכנס חלבון בלבד.

לאחר שסירופ הסוכר שלנו הגיע ל117 מעלות, נתחיל להקציף את החלבונים על המהירות הכי נמוכה ונשפוך פנימה את הסירופ בזהירות.
רק לאחר ששפכנו את כל הסירופ, נעביר למהירות הכי גבוהה במיקסר ונקציף עד למרנג מבריק ויציב במיוחד.

לאחר שהמרנג שלנו הוקצף עד ליציבות מלאה, נקשט אותו מעל העוגה.
ניתן לחרוך עם ברנר אבל ממש לא חייב.

בתאבון!

יש לך שאלה? רוצה לדבר איתי?
לוגו ספיר אסייג
ספיר אסייג: קונדיטוריה ומתכונים לכל רגע בחיים!
מומחית לעוגות ומאפים ללא גלוטן.
הזמנת מגוון עוגות, מארזים ועוגיות בחיפה, קריות, טירת הכרמל, ומושבי חוף הכרמל.
הצטרפו לקהילות שלי
קבוצת הפייסבוק שלי
קבוצת וואטספ לל"ג
© כל הזכויות שמורות - ספיר אסייג | Sapir Asayag
הרכישה באתר מאובטחת
visamastercard
envelopemenu
עגלת הקניות שלך0
אין מוצרים בעגלה
להמשיך בקניות
0
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram דילוג לתוכן