Sapir Asayag Logo

מתכון לעוגת קינמון ללא גלוטן

ינואר 22, 2025

מצרכים לעוגת קינמון ללא גלוטן:

  • 6 ביצים
  • 1 וחצי כוס סוכר
  • 1 כוס שמן
  • 1 כוס מים
  • 4 כפות קמח שקדים/ קמח טף בהיר
  • 1 אבקת אפיה (שקית של 10 גרם)
  • 2 ורבע כוסות קמח רב תכליתי ללא גלוטן
  • 2 כפות קינמון
    לקראמבל:
  • 80 גרם חמאה רכה/ מחמאה רכה לגרסת הפרווה
  • כוס קמח
  • 1/2 כוס סוכר חום
    לגלייז:
  • 100 גרם אבקת סוכר
  • 3 כפות שמנת מתוקה/ חלב שקדים או כל תחליף חלב אחר לגרסת הפרווה

אופן הכנה:

להקציף את הביצים והסוכר עד קצף תפוח ובהיר.
נוסיף את שאר המצרכים חוץ מהקמח.

לבסוף נוסיף את הקמח ונמשיך להקציף עד שהוא נטמע לגמרי.
נעביר את כל הבלילה אל התבנית שאיתה נאפה את העוגה.

נכניס את העוגה לאפיה בתנור במצב סטטי (פס למעלה פס למטה), על 170 מעלות למשך 50 דקות.
בזמן שהעוגה נאפית בתנור נעבור להכין את הקראמבל: בקערה נערבב חמאה רכה, קמח וסוכר חום ונלוש
עד שכל החומרים מתאחדים ונשארים פירוריים ולא נהפכים לבצק של ממש.

לאחר 10 דקות אפיה,  נפזר על העוגה את הקראמבל שיצרנו.
שימו לב, אתם פותחים את התנור מוציאים את המגש מעט מפזרים ומחזירים להמשך אפיה של כ-40 דקות.

בזמן שהעוגה נאפית בתנור נכין את הגלייז: בקערה נערבב את אבקת הסוכר עם השמנת המתוקה עד לקבלת גלייז סמיך וחלק.
אל תוותרו עליו, הוא מוסיף המון.

לאחר שהעוגה נאפתה והצטננה, נשפוך מעליה את הגלייז.

בתאבון!

הכנתם? צלמו לי איך יצא ותייגו אותי באינסטגרם @sapirasayag

יש לך שאלה? רוצה לדבר איתי?
© כל הזכויות שמורות - ספיר אסייג | Sapir Asayag
רכישה מאובטחת
רכישה מאובטחת באתר
envelopemenu
עגלת הקניות שלך0
אין מוצרים בעגלה
להמשיך בקניות
0
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram דילוג לתוכן