לוגו ספיר אסייג
לוגו ספיר אסייג

מתכון לעוגת רולדת שוקולד

המתכון לעוגת הרולדה הוא המתכון העתיק ביותר שמתגלגל בין ידי המשפחה שלי.
אנחנו גם קוראים לו "מתכון ה-5" כי ככה יותר קל לזכור אותו. עבור בצק הרולדה כל מצרך הוא כפול 5.
אמנם אני לא הבחורה שיכולה להעיד על עצמה שכל החיים אהבה את המטבח ואין כאן סיפור קורע לב על ילדה שגדלה עם סבתא על השיש,
אך בכל זאת, כל יום שישי היה מוקדש אך ורק לבישולים וניקיונות. אני הייתי יד ימינה של אמא שלי במטבח והתפקיד שלי היה להכין את עוגת השבת לכולם.
תפקיד שלא עוזב אותי עד היום.
אמא שלי ואני קבענו את תפריט השבת והיא אמרה לי "השבת נכין רולדה. את זוכרת איך מכינים כן? הכל כפול 5"
אני הנהנתי וניגשתי למלאכה, לפני שאשתף את הפדיחה - אזכיר שאני הייתי ילדה, אולי 13-14. אז תרחמו עליי.
משהו בעוגה לא עבד לי וניגשתי לאמא לבדוק מה הבעיה, ואני המקסימה, במקום 5 כפות הכנסתי אל המתכון 5 כוסות מכל דבר.
זה הפך לבדיחה משפחתית, היא קצת צחקה וקצת רצתה להרוג אותי. אבל זה בטוח חרוט לי בזיכרון ומזכיר לי, 5 כפות ולא 5 כוסות.
המתכון הכי קל שיש גם בגרסת הללא גלוטן, עכשיו גם אצלכם ואני לא יכולה לחכות ולראות אתכם מכינים אותו!

מצרכים לעוגת רולדת שוקולד:

  • 5 ביצים
  • 5 כפות סוכר
  • 5 כפות שמן
  • 4 כפות קמח (לגרסת הללא גלוטן השתמשו בקמח רב תכליתי)
  • 1 כף גדושה קקאו
  • 2 שמנת מתוקה
  • 1 חבילת אינסטנט פודינג
  • 2 כפות גבינת שמנת
  • 1/2 כוס חלב

גנאש שוקולד (לא חובה):

  • 150 גרם שוקולד חלב
  • 125 מל' שמנת מתוקה

אופן הכנה:

מקציפים בקערת המיקסר על המהירות הכי גבוהה את הביצים והסוכר למשך 5-7 דקות עד לקבלת קצף תפוח.
מורידים למהירות הכי נמוכה במיקסר ומוסיפים: שמן ולאחר מכן קמח וקקאו.

ממשיכים להקציף בעדינות עד שכל החומרים מתאחדים.
צריך לשמור שלא להוריד את נפח הקצפת הביצים אך גם לדאוג שאין גושי קמח בתערובת.
נעביר את הבלילה אל תבנית המרופדת בנייר אפיה ויישר כך שהבלילה תכסה את כל התבנית.

ולתנור! נאפה על 180 מעלות, תוכנית תנור במצב טורבו למשך 10 דקות.
לאחר שהבצק נניח אותו להצטננות.

לאחר שהעוגה הצטננה נעבור להכנת הקרם. נקציף שמנת מתוקה, אינסטנט פודינג, אבקת סוכר וחלב על מהירות בינונית במיקסר עד לקבלת קצפת יציבה וחלקה.

נפריד את הרולדה בזהירות מנייר האפיה ונגלגל אותה כאשר עוד לא מרחנו עליה את הקצפת. לא לוותר על השלב הזה!
במידה ותמרחו את הקצפת ורק אז תתחילו להפריד מהנייר אפיה זה יכול להכביד על העוגה, לא להיחלץ בקלות ולקרוע אותה, וחבל על כל העבודה שלכם.

לאחר שהפרדנו בין נייר האפיה לעוגה, נחזיר אותה למצב הראשוני כאשר היא פתוחה על התבנית.
נמרח את הקצפת על העוגה וכעת בקלות נגלגל לצורת רולדה ונניח על התבנית איתה נגיש.
ניתן לשמור מעט קצפת בצד בכדי לקשט גם את הרולדה מבחוץ. אני זילפתי גם גנאש שוקולד ופיזרתי מקופלת לבנה.
אפשר להוסיף מה שרוצים, לטעמכם.

בתאבון!

יש לך שאלה? רוצה לדבר איתי?
לוגו ספיר אסייג
ספיר אסייג: קונדיטוריה ומתכונים לכל רגע בחיים!
מומחית לעוגות ומאפים ללא גלוטן.
הזמנת מגוון עוגות, מארזים ועוגיות בחיפה, קריות, טירת הכרמל, ומושבי חוף הכרמל.
הצטרפו לקהילות שלי
קבוצת הפייסבוק שלי
קבוצת וואטספ לל"ג
© כל הזכויות שמורות - ספיר אסייג | Sapir Asayag
הרכישה באתר מאובטחת
visamastercard
envelopemenu
עגלת הקניות שלך0
אין מוצרים בעגלה
להמשיך בקניות
0
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram דילוג לתוכן