Sapir Asayag Logo

מתכון לעוגת שוקולד וקצפת ללא גלוטן

יוני 25, 2024

מצרכים לעוגת שוקולד וקצפת ללא גלוטן:

  • 2 ביצים L
  • 3/4 כוס סוכר
  • 1/4 כוס שמן
  • 2 כפות קקאו
  • 1 שקית אבקת אפיה
  • 1 כוס קמח רב תכליתי/ קמח תופח ללא גלוטן
  • 3/4 כוס חלב פושר / מים

לקצפת:

  • 1 שמנת מתוקה
  • 2 כפות אבקת סוכר

לקישוט:

  • שוקולד חלב מגורד* לא חובה

אופן ההכנה:

מקציפים את הביצים יחד עם הסוכר על מהירות גבוהה. (אפשר גם לטרוף בקערה)
לאחר קבלת קצף בהיר מורידים למהירות הכי נמוכה במיקסר ומוסיפים את השמן, הקקאו, אבקת האפיה ובסוף את הקמח.
לבסוף מוסיפים את החלב/ המים עד הטמעה ומקפלים בעדינות עם לקקן לאיחוד החומרים ולבדיקה שאין גושים.

מעבירים לתבנית ואופים על 170 מעלות, למשך 45 דקות או עד שקיסם יוצא יבש. תוכנית אפיה סטטי בתנור (פס למעלה פס למטה).

לאחר שהעוגה נאפתה נקרר אותה לגמרי.
נקציף בקערת המיקסר את השמנת יחד עם אבקת הסוכר עד קבלת קצפה רכה ואוורירית.
נזלף/נמרח מעל עוגת השוקולד ונפזר את השוקולד המגורד.

בתאבון!

אולי יעניין אותך:
עוגות שוקולד להזמנה | מתכון לעוגת שוקולד וכדורי שוקולד ללא גלוטן |  מתכון לכדורי שוקולד להכנה מהירה | עוגות ללא גלוטן

יש לך שאלה? רוצה לדבר איתי?
© כל הזכויות שמורות - ספיר אסייג | Sapir Asayag
רכישה מאובטחת
רכישה מאובטחת באתר
envelopemenu
עגלת הקניות שלך0
אין מוצרים בעגלה
להמשיך בקניות
0
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram דילוג לתוכן