מפרידים בין החלמונים והחלבונים של הביצים.
מקציפים את החלבונים יחד עם כוס סוכר עד שנוצר קצף יציב אבל לא מדי.
בקערה נפרדת טורפים את החלמונים יחד עם הסוכר לאחר 2 דקות מוסיפים כאשר המיקסר על מהירות נמוכה, שמן, חלב/ מים
ולבסוף מוסיפים את אבקת האפיה והקמחים.
מאחדים בין תערובת החלמונים לתערובת החלבונים על ידי העברת קצף החלבונים אל קערת החלמונים בשלוש פעימות שונות ולא בבת אחת.
כל פעם נעביר חלק נקפל בעדינות עם הלקקן לאיחוד ואז עוד חלק עד שנאחד הכל.
לבסוף נשפוך פנימה את השבבי שוקולד צ'יפס ונקפל בעדינות לאיחוד עם הבלילה - לא יותר מדי.
מעבירים לתבנית, אופים על 160 מעלות, למשך שעה- שעה ורבע.
על תוכנית תנור סטטי (פס למעלה פס למטה).
בתאבון!
שימו לב: הבלילה מספיקה ל3 תבניות אינגליש קייק / תבנית גדולה קוטר 24-26.
מומלץ להשתמש תבנית אנג'ל.
מי שמתמש בתבנית אנג'ל שימו לב, ברגע שהעוגה יוצאת מהתנור אנחנו הופכים את התבנית על הרגליים
כך שכל החום מתפזר לחלק העליון של העוגה ושומר עליה גבוהה.
אין מה לפחד, מאחר ואנחנו לא משמנים את התבנית העוגה דבוקה לדפנות של התבנית וכך היא למעשה נשמרת דבוקה ולא נופלת.
לאחר שהעוגה הצטננה לגמרי ניתן לחלץ מהתבנית בזהירות.