רגע, צריך לעצור ולהתעכב על העוגה הזאת לפני שאנחנו ניגשים בכזאת זריזות אל המתכון שלה.
הרי לא מדובר כאן בעוד עוגה בחושה.
מדובר כאן בעוגה שהיא ה- עוגה. ה' הידיעה מודגשת!!!
תתארו לכם עוגה בחושה שהיא די ונילית כזו, טעימה בטירוף ובתוכה מסתתר קרם שקדים חמאתי ועשיר
אתם נותנים ביס רק כדי לחפש אותו שוב ושוב מה שגורם לכם לחסל את פרוסת העוגה עוד לפני שלגמתם מהקפה.
בכללי, שקדים זה עניין של גיל לדעתי. אתה לא מתאהב בזה בגיל 20, גם לא בגיל 25.
צריך להיות מאוד בוגר בשביל לדעת שהטעם האמיתי של השקדים הוא לא נרכש, הוא לבוגרים בלבד.
על זה נאמר: תגדל, תבין.
אני מציעה לכם, להכין ולהחביא. כי כולם יחסלו לכם את העוגה הזאת.
ועכשיו לחלק האומנתי - המתכון:
הערה: כוס = כוס חד פעמית של שתיה חמה.
נתחיל בהכנת הקרם שקדים ונערבב בקערה את השקדים, אבקת הסוכר, חמאה, ביצה ותמצית וניל יחד עד לקבלת קרם שקדים אחיד.
ונעבור להכנת העוגה.
מפרידים בין החלמונים והחלבונים של הביצים.
מקציפים את החלבונים יחד עם כוס סוכר עד שנוצר קצף יציב אבל לא מדי.
בקערה נפרדת טורפים את החלמונים יחד עם הסוכר לאחר 2 דקות מוסיפים כאשר המיקסר על מהירות נמוכה, שמן, חלב/ מים
ולבסוף מוסיפים את אבקת האפיה והקמחים.
מאחדים בין תערובת החלמונים לתערובת החלבונים על ידי העברת קצף החלבונים אל קערת החלמונים בשלוש פעימות שונות ולא בבת אחת.
כל פעם נעביר חלק נקפל בעדינות עם הלקקן לאיחוד ואז עוד חלק עד שנאחד הכל.
נשפוך מבלילת העוגה אל 1/4 מגובה התבנית ונזלף את קרם השקדים באמצע של הבלילה.
מעל נשפוך את שאר הבלילה ונזלף שוב מעל את קרם השקדים באמצע לאורך העוגה.
שימו לב כי יכול להיות להישאר אצלכם עוד קרם שקדים ואפשר לעשות בו שימושים רבים.
אני לא ממליצה לשים את כל קרם השקדים בתוך העוגה כי הוא יכביד עליה והטעם שלו מאוד דומיננטי.
השילוב בין הקרם שקדים והאווריריות של העוגה זה שילוב מנצח ועליכם לשמור על השילוב מאוזן.
לאחר שסיימנו להעביר הכל אל התבנית, נפזר מעל שקדים מולבנים פרוסים לקישוט (לא לוותר, מוסיף מאוד)
ונאפה על 160 מעלות, למשך שעה- שעה ורבע.
על תוכנית תנור סטטי (פס למעלה פס למטה).
לאחר האפיה ניתן לפדר באבקת סוכר.
בתאבון!