Sapir Asayag Logo

מתכון לפיתות ללא גלוטן

מאי 5, 2025

מצרכים לפיתות ללא גלוטן:

  • 420 גרם קמח מיועד לבצקים קשים ללא גלוטן
  • 480 גרם מים חמימים
  • 1/4 כוס סוכר
  • 2 כפות שמן זית
  • 1/4 כף מלח
  • 1/2 כף שמרים יבשים
  • כפית קסנטן גאם

פיתות ללא גלוטן

אופן הכנה:

בקערת המיקסר מערבבים את כל המצרכים ולשים למשך 5 דק' מינימום עד לקבלת בצק דביק וחלק.
לאחר הלישה בעזרת לקקן, מוודאים שלא דבוקים לתחתית גושי קמח ושהכל נטמע בבצק ולשנו היטב.

מניחים את הקערה בצד להתפחה למשך כ-40 דק' כאשר היא מכוסה בניילון נצמד/מגבת מטבח.

לאחר שהבצק תפח, מדליקים את התנור על החום הכי גבוה ומניחים בתוכו תבנית אפיה כאשר היא הפוכה.
מחלקים אותו ל-12 חלקים, (כל חלק במשקל 80 גרם), מעצבים כל חלק לכדור ומכסים את כל הכדורים במגבת מטבח בכדי שלא יתייבשו.

מקמחים את משטח העבודה ומוציאים כל פעם כדור שיצרנו ומרדדים לעיגול שטוח ולא דק מדי.
גוזרים ניירות אפיה לריבועים יחסית גדולים שנוכל להניח עליהם את העיגולים שיצרנו.

לאחר שהנחנו את העיגולים על ניירות האפיה מכסים אותם שוב במגבת מטבח ומניחים להתפחה של כ-20 דק'.
פותחים את התנור ומוציאים מעט את התבנית שנמצאת בפנים בזהירות ומניחים את הפיתות יחד עם ריבועי הנייר אפיה. מניחים 4-6 יחידות על התבנית ואופים למשך 8 דק'.

ניתן להפוך את הפיתה לאחר 5 דק' בתנור כך שתשחים משני הצדדים. הפיתה אמורה להתנפח כבר בתנור עקב החום הגבוה.
ברגע שהפיתות יוצאות מהתנור יש לעטוף אותן במגבת מטבח נקייה זה ישמור על האדים כלואים וייצור לחות שתעזור לפיתה להישאר רכה.

בתאבון!

 

ליצור קשר במהירות:
© כל הזכויות שמורות - ספיר אסייג | Sapir Asayag
רכישה מאובטחת
רכישה מאובטחת
Prositive שיווק ובניית אתרים GIF
envelopemenu
עגלת הקניות שלך0
אין מוצרים בעגלה
להמשיך בקניות
0
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram דילוג לתוכן