המתכון לעוגת הרולדה הוא המתכון העתיק ביותר שמתגלגל בין ידי המשפחה שלי.
מעבר לעובדה שזו העוגה הכי קלה להכנה והכי טעימה שיש, המשלבת בין עוגה דקה, אוורירית ורכה לבין קרם עשיר ומושלם.
היא גם עכשיו נכנסה כטרנד בטעמים שונים עם ציורים שונים.
לכבוד טו בא"ב דאגתי לכם למתכון לרולדת לבבות משגע, כך שהיא לא רק טעימה, אלא גם יפה וטעימה בטירוף!
אחרי שהעליתי את הסרטון הכנה לאינסטגרם שלי, עכשיו המתכון אצלכם, והפעם תורכם להכין ולצלם לי 🙂
לקישוט הלבבות:
לרולדה:
נתחיל מהכנת הקישוט: נערבב בקערה את כל מצרכי הקישוט מלבד החמאה וצבע המאכל.
נוסיף לבסוף את החמאה לקבלת מרקם רך ודביק. נוסיף את צבע המאכל האדום או כל צבע אחר שנבחר.
נשמן מעט נייר אפיה ונסדר אותו בתוך תבנית אפיה.
נעביר את עיסת הקישוט אל שקית זילוף, ונזלף לבבות על נייר האפיה המשומן מעט.
נכניס את התבנית עם נייר האפיה למקרר בכדי שקישוט הלבבות שלנו יוכל להתייצב.
לאחר שעתיים, נעבור להכנת הרולדה.
מקציפים בקערת המיקסר על המהירות הכי גבוהה את הביצים והסוכר למשך 5-7 דקות עד לקבלת קצף תפוח.
מורידים למהירות הכי נמוכה במיקסר ומוסיפים: שמן ולאחר מכן קורנפלור.
ממשיכים להקציף בעדינות עד שכל החומרים מתאחדים.
צריך לשמור שלא להוריד את נפח הקצפת הביצים אך גם לדאוג שאין גושי קמח בתערובת.
נעביר את הבלילה אל התבנית עם נייר האפיה שעליו מצוירים הלבבות לאחר שהתייצבו.
ולתנור! נאפה על 180 מעלות, תוכנית תנור במצב טורבו למשך 10 דקות.
לאחר שהבצק מוכן נניח אותו להצטננות.
לאחר שהעוגה הצטננה נעבור להכנת הקרם. נקציף את כל מצרכי הקרם על מהירות בינונית במיקסר עד לקבלת קרם יציב וחלק.
שימו לב כי גם לקרם ניתן להוסיף מעט צבע מאכל ורוד/אדום בכדי שכל הרולדה תשתלב, אך לא חובה.
נפריד את הרולדה בזהירות מנייר האפיה ונגלגל אותה כאשר עוד לא מרחנו עליה את הקצפת. לא לוותר על השלב הזה!
במידה ותמרחו את הקצפת ורק אז תתחילו להפריד מהנייר אפיה זה יכול להכביד על העוגה, לא להיחלץ בקלות ולקרוע אותה, וחבל על כל העבודה שלנו.
לאחר שהפרדנו בין נייר האפיה לעוגה, נחזיר אותה למצב הראשוני כאשר היא פתוחה על התבנית.
נמרח את הקרם על הצד ללא הקישוט ונגלגל. ברגע שנגלגל נראה את הקישוט מבחוץ.
ניתן להשאיר קרם בצד לזילוף מעל.
בתאבון!