Sapir Asayag Logo

מתכון לעוגת רולדת שוקולד ללא גלוטן

אוגוסט 20, 2024

המתכון לעוגת הרולדה הזו הוא מתכון שמתגלגל בין כל בני המשפחה שלי.
את הרולדה הזו הכנתי לכבוד שבת אצל אמא שלי, ואיך לא, דאגתי שגם היא תהיה ללא גלוטן.
כפי שחלקכם כבר יודעים, אחיינית שלי צליאקית, ולכבודה אני דואגת כל פעם מחדש למאכלים ללא גלוטן
כדי שאף פעם לא תרגיש שונה, תמיד תרגיש חלק וכמובן דברים שהיא אוהבת!
הפעם, רולדת שוקולד ללא גלוטן עם קרם שמנת מושלם!
מעל הכל שפכתי גנאש שוקולד מפנק ונלחצתי שזה לא מספיק אז מהר פיזרתי גם מקופלת לבנה.
המתכון החלומי, עכשיו בגרסת הללא גלוטן, כאן אצלכם!
הכנתם? אהבתם? צלמו ושתפו אותי באינסטגרם @sapirasayag

מצרכים לעוגת רולדת שוקולד ללא גלוטן:

  • 5 ביצים
  • 5 כפות סוכר
  • 5 כפות שמן
  • 4 כפות קמח ללא גלוטן (תמי תופח/ רב תכליתי/ אפשר גם קונפלור)
  • 1 כף גדושה קקאולקרם:
  • 2 שמנת מתוקה
  • 1 חבילת אינסטנט פודינג
  • 2 כפות גבינת שמנת
  • 1/2 כוס חלב

גנאש שוקולד (לא חובה):

  • 150 גרם שוקולד חלב
  • 125 מל' שמנת מתוקה

אופן הכנה:

מקציפים בקערת המיקסר על המהירות הכי גבוהה את הביצים והסוכר למשך 5-7 דקות עד לקבלת קצף תפוח.
מורידים למהירות הכי נמוכה במיקסר ומוסיפים: שמן ולאחר מכן קמח וקקאו.

ממשיכים להקציף בעדינות עד שכל החומרים מתאחדים.
צריך לשמור שלא להוריד את נפח הקצפת הביצים אך גם לדאוג שאין גושי קמח בתערובת.
נעביר את הבלילה אל תבנית המרופדת בנייר אפיה ויישר כך שהבלילה תכסה את כל התבנית.

ולתנור! נאפה על 180 מעלות, תוכנית תנור במצב טורבו למשך 10 דקות.
לאחר שהבצק נניח אותו להצטננות.

לאחר שהעוגה הצטננה נעבור להכנת הקרם. נקציף שמנת מתוקה, אינסטנט פודינג וחלב על מהירות בינונית במיקסר עד לקבלת קצפת יציבה וחלקה.

נפריד את הרולדה בזהירות מנייר האפיה ונגלגל אותה כאשר עוד לא מרחנו עליה את הקצפת. לא לוותר על השלב הזה!
במידה ותמרחו את הקצפת ורק אז תתחילו להפריד מהנייר אפיה זה יכול להכביד על העוגה, לא להיחלץ בקלות ולקרוע אותה, וחבל על כל העבודה שלכם.

לאחר שהפרדנו בין נייר האפיה לעוגה, נחזיר אותה למצב הראשוני כאשר היא פתוחה על התבנית.
נמרח את הקצפת על העוגה וכעת בקלות נגלגל לצורת רולדה ונניח על התבנית איתה נגיש.

ניתן לשמור מעט קרם בצד בכדי לקשט גם את הרולדה מבחוץ או לקשט עם גנאש.

להכנת הגנאש: המיסו במיקרוגל בפולסים של 30 שניות את השוקולד והשמנת עד להמסה מלאה.
לאחר שהגנאש מוכן זלפו את הגנאש מעל הרולדה.
אני פיזרתי מעל גם מקופלת לבנה אך זה לא חובה וניתן לקשט במה שאוהבים או להשאיר רק עם גנאש שוקולד, לבחירתכם.
הכניסו למקרר להתייצבות.

בתאבון!

יש לך שאלה? רוצה לדבר איתי?
© כל הזכויות שמורות - ספיר אסייג | Sapir Asayag
רכישה מאובטחת
רכישה מאובטחת באתר
envelopemenu
עגלת הקניות שלך0
אין מוצרים בעגלה
להמשיך בקניות
0
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram דילוג לתוכן