המתכון לעוגת הרולדה הזו הוא מתכון שמתגלגל בין כל בני המשפחה שלי.
את הרולדה הזו הכנתי לכבוד שבת אצל אמא שלי, ואיך לא, דאגתי שגם היא תהיה ללא גלוטן.
כפי שחלקכם כבר יודעים, אחיינית שלי צליאקית, ולכבודה אני דואגת כל פעם מחדש למאכלים ללא גלוטן
כדי שאף פעם לא תרגיש שונה, תמיד תרגיש חלק וכמובן דברים שהיא אוהבת!
הפעם, רולדת שוקולד ללא גלוטן עם קרם שמנת מושלם!
מעל הכל שפכתי גנאש שוקולד מפנק ונלחצתי שזה לא מספיק אז מהר פיזרתי גם מקופלת לבנה.
המתכון החלומי, עכשיו בגרסת הללא גלוטן, כאן אצלכם!
הכנתם? אהבתם? צלמו ושתפו אותי באינסטגרם @sapirasayag
גנאש שוקולד (לא חובה):
מקציפים בקערת המיקסר על המהירות הכי גבוהה את הביצים והסוכר למשך 5-7 דקות עד לקבלת קצף תפוח.
מורידים למהירות הכי נמוכה במיקסר ומוסיפים: שמן ולאחר מכן קמח וקקאו.
ממשיכים להקציף בעדינות עד שכל החומרים מתאחדים.
צריך לשמור שלא להוריד את נפח הקצפת הביצים אך גם לדאוג שאין גושי קמח בתערובת.
נעביר את הבלילה אל תבנית המרופדת בנייר אפיה ויישר כך שהבלילה תכסה את כל התבנית.
ולתנור! נאפה על 180 מעלות, תוכנית תנור במצב טורבו למשך 10 דקות.
לאחר שהבצק נניח אותו להצטננות.
לאחר שהעוגה הצטננה נעבור להכנת הקרם. נקציף שמנת מתוקה, אינסטנט פודינג וחלב על מהירות בינונית במיקסר עד לקבלת קצפת יציבה וחלקה.
נפריד את הרולדה בזהירות מנייר האפיה ונגלגל אותה כאשר עוד לא מרחנו עליה את הקצפת. לא לוותר על השלב הזה!
במידה ותמרחו את הקצפת ורק אז תתחילו להפריד מהנייר אפיה זה יכול להכביד על העוגה, לא להיחלץ בקלות ולקרוע אותה, וחבל על כל העבודה שלכם.
לאחר שהפרדנו בין נייר האפיה לעוגה, נחזיר אותה למצב הראשוני כאשר היא פתוחה על התבנית.
נמרח את הקצפת על העוגה וכעת בקלות נגלגל לצורת רולדה ונניח על התבנית איתה נגיש.
ניתן לשמור מעט קרם בצד בכדי לקשט גם את הרולדה מבחוץ או לקשט עם גנאש.
להכנת הגנאש: המיסו במיקרוגל בפולסים של 30 שניות את השוקולד והשמנת עד להמסה מלאה.
לאחר שהגנאש מוכן זלפו את הגנאש מעל הרולדה.
אני פיזרתי מעל גם מקופלת לבנה אך זה לא חובה וניתן לקשט במה שאוהבים או להשאיר רק עם גנאש שוקולד, לבחירתכם.
הכניסו למקרר להתייצבות.
בתאבון!