לוגו ספיר אסייג
לוגו ספיר אסייג

מתכון לעוגת תפוזים ופרג ללא גלוטן

העולם מתחלק לשניים. חצי אחד שונא פרג החצי השני מאוהב.
אם אתם מהחצי המאוהב ואתם גם במקרה צליאקים קבלו מתכון לעוגת תפוזים ופרג ללא גלוטן מושלמת.

מצרכים לעוגת תפוזים ופרג ללא גלוטן:

  • 6 ביצים L
  • כוס ורבע סוכר
  • 1/3 כוס שמן
  • 1 אבקת אפיה
  • 1/3 כוס מיץ תפוזים (רצוי טבעי)
  • 50 גרם קמח שקדים
  • 150 גרם קמח תופח ללא גלוטן
  • גרידת תפוז
  • כוס פרג

אופן ההכנה:

מפרידים בין החלמונים והחלבונים של הביצים.
מקציפים את החלבונים יחד עם כוס ורבע סוכר עד שנוצר קצף תפוח ובהיר.

בקערה נפרדת טורפים את החלמונים יחד עם השמן, לאחר מכן מוסיפים את המיץ והגרידה.
ולבסוף
מוסיפים את אבקת האפיה והקמחים.

מאחדים בין תערובת החלמונים לתערובת החלבונים על ידי העברת קצף החלבונים אל קערת החלמונים בשלוש פעימות שונות ולא בבת אחת.
כל פעם נעביר חלק נקפל בעדינות עם הלקקן לאיחוד ואז עוד חלק עד שנאחד הכל.
מעבירים לתבנית, אופים על 160 מעלות, למשך 50-60 דקות,
על תוכנית תנור סטטי (פס למעלה פס למטה).

בתאבון!

הערה: הבלילה מספיקה ל3 תבניות אינגליש קייק / תבנית גדולה קוטר 24-26.
מומלץ להשתמש תבנית אנג'ל.
מי שמתמש בתבנית אנג'ל שימו לב, ברגע שהעוגה יוצאת מהתנור אנחנו הופכים את התבנית על הרגליים
כך שכל החום מתפזר לחלק העליון של העוגה ושומר עליה גבוהה.
אין מה לפחד, מאחר ואנחנו לא משמנים את התבנית העוגה דבוקה לדפנות של התבנית וכך היא למעשה נשמרת דבוקה ולא נופלת.
לאחר שהעוגה הצטננה לגמרי ניתן לחלץ מהתבנית בזהירות.

יש לך שאלה? רוצה לדבר איתי?
לוגו ספיר אסייג
ספיר אסייג: קונדיטוריה ומתכונים לכל רגע בחיים!
מומחית לעוגות ומאפים ללא גלוטן.
הזמנת מגוון עוגות, מארזים ועוגיות בחיפה, קריות, טירת הכרמל, ומושבי חוף הכרמל.
הצטרפו לקהילות שלי
קבוצת הפייסבוק שלי
קבוצת וואטספ לל"ג
© כל הזכויות שמורות - ספיר אסייג | Sapir Asayag
הרכישה באתר מאובטחת
visamastercard
envelopemenu
עגלת הקניות שלך0
אין מוצרים בעגלה
להמשיך בקניות
0
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram דילוג לתוכן