אם יש משהו שלמדתי כאמא לשני ילדים זה שתמיד תמיד תמיד חייב שיהיה משהו במקפיא לשעת צורך.
לא הספקתם לקנות לחמניות בבוקר, לא הספקתם להכין ארוחת ערב וכבר ממש מאוחר... זה הפיתרון שלי.
אני מכינה בצק בכמות גדולה כל פעם מאלתרת איתו דברים ואז מקפיאה וככה תמיד שומרת לי משהו בכספת לשעת צרה.
הפעם, שבלולי פיצה ממכרים ביותר שהילדים שלי טרפו ואפילו לא הספקתי להקפיא! עכשיו תורכם.
*שימו לב - הכמויות של הגבינות והתבלינים לפי טעם. הכמויות הרשומות הן לפי טעמי האישי.
לערבב בקערת המיקסר את הקמח, הסוכר והשמרים.
כשהמיקסר על מהירות נמוכה להוסיף את השמן, מלח ולבסוף את המים.
להעלות למהירות בינונית וללוש במיקסר 7-8 דקות.
להתפיח שעה.
בזמן שהבצק בהתפחה: נכין את המלית שלנו ונעברר בקערה את הגבינות, הביצה, התבלינים, הרסק והאורגנו עד שהכל מתאחד לעיסה אחת (חוץ מהזיתים).
לאחר שהבצק תפח: נחלק אותו ל2 ונרדד למלבן דק.
נמרח על מלבן הבצק שלנו את המלית ונפזר את הביצים, נגלגל לצורת רולדה ונחתוך לרוחב.
נניח את מה שחתכנו על תבנית האפיה כאשר הבצק מונח על הצד וניתן לראות את צורת השבלול.
נבריש ביצה, נפזר שומשום ועוד קצת אורגנו.
לתנור! נאפה בתנור שחומם מראש על 200 מעלות, תוכנית תנור טורבו, למשך 12-15 דקות.
בתאבון!