Sapir Asayag Logo

מתכון לשבלולי פיצה

יוני 7, 2023

אם יש משהו שלמדתי כאמא לשני ילדים זה שתמיד תמיד תמיד חייב שיהיה משהו במקפיא לשעת צורך.
לא הספקתם לקנות לחמניות בבוקר, לא הספקתם להכין ארוחת ערב וכבר ממש מאוחר... זה הפיתרון שלי.
אני מכינה בצק בכמות גדולה כל פעם מאלתרת איתו דברים ואז מקפיאה וככה תמיד שומרת לי משהו בכספת לשעת צרה.
הפעם, שבלולי פיצה ממכרים ביותר שהילדים שלי טרפו ואפילו לא הספקתי להקפיא! עכשיו תורכם.

מצרכים לשבלולי פיצה:

  • קילו קמח מנופה
  • 1/2 כוס סוכר
  • 3 כפות שמרים יבשים
  • 1/2 כוס שמן
  • כף מלח
  • 3 כוסות מים פושרים
  • 1 חבילת גבינת חמד
  • 1 חבילת גבינת צפתית
  • 200 גרם גבינה צהובה חתוכה לקוביות
  • 1 חבילת קוטג'
  • 2 ביצים
  • 1/2 כפית פלפל שחור
  • כף מלח
  • כפית שום גבישי
  • 1/2 כפית אגוז מוסקט
  • 1/2 כפית אורגנו
  • 3 כפות רסק עגבניות
  •  כפות זיתים
  • שומשום וביצה להברשה

*שימו לב - הכמויות של הגבינות והתבלינים לפי טעם. הכמויות הרשומות הן לפי טעמי האישי.

אופן ההכנה:

לערבב בקערת המיקסר את הקמח, הסוכר והשמרים.
כשהמיקסר על מהירות נמוכה להוסיף את השמן, מלח ולבסוף  את המים.
להעלות למהירות בינונית וללוש במיקסר 7-8 דקות.
להתפיח שעה.

בזמן שהבצק בהתפחה: נכין את המלית שלנו ונעברר בקערה את הגבינות, הביצה, התבלינים, הרסק והאורגנו עד שהכל מתאחד לעיסה אחת (חוץ מהזיתים).

לאחר שהבצק תפח: נחלק אותו ל2 ונרדד למלבן דק.
נמרח על מלבן הבצק שלנו את המלית ונפזר את הביצים, נגלגל לצורת רולדה ונחתוך לרוחב.
נניח את מה שחתכנו על תבנית האפיה כאשר הבצק מונח על הצד וניתן לראות את צורת השבלול.
נבריש ביצה, נפזר שומשום ועוד קצת אורגנו.

לתנור! נאפה בתנור שחומם מראש על 200 מעלות, תוכנית תנור טורבו, למשך 12-15 דקות.

בתאבון!

יש לך שאלה? רוצה לדבר איתי?
© כל הזכויות שמורות - ספיר אסייג | Sapir Asayag
רכישה מאובטחת
רכישה מאובטחת באתר
envelopemenu
עגלת הקניות שלך0
אין מוצרים בעגלה
להמשיך בקניות
0
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram דילוג לתוכן