Sapir Asayag Logo

מתכון למגולגלות במילוי תמרים ללא גלוטן

מרץ 6, 2024

מצרכים לעוגיות מגולגלות במילוי תמרים ללא גלוטן:

  • 1.5 כוס קמח תופח ללא גלוטן
  • 1 כוס קמח שקדים
  • 150 גרם חמאה רכה
  • כפית אבקת אפיה
  • 1/2 כוס סוכר
  • 1/4 כוס חלב
  • כפית תמצית וניל
  • ממרח תמרים
  • אגוזי מלך קצוצים (לא חובה)

אופן הכנה:

מניחים בקערה את כל המצרכים ומערבלים עד לבצק אחיד.
מניחים במקרר ל30-40 דקות להתייצבות.

לאחר 30-40 דקות נוציא את הבצק מהמקרר ונתחיל לעבוד איתו.
נחלק את הבצק ל2 ונרדד אותו בין שני ניירות אפיה מקומחים מעט בקמח ללא גלוטן/קורנפלור.
נרדד למשטח דק אבל לא מדי ונחתוך את השוליים לצורת ריבוע.

נמרח ממרח תמרים בנדיבות ונפזר אגוזי מלך קצוצים.
בעזרת נייר האפיה נרים את הבצק ונגלגל בזהירות לצורת רולדה.
בעזרת סכין חדה ניצור פסים לרוחב הרולדה בעדינות (לא לחתוך עד הסוף) בכדי שיהיה לנו יותר קל לפרוס את העוגיות לאחר האפיה- לא חובה.

נניח את נייר האפיה כפי שהוא על התבנית בכדי לא לפגוע בצורת הרולדה ונכניס למקרר למשך 10 דקות.

נאפה בתנור שחומם מראש על 180 מעלות, תוכנית תנור טורבו למשך 20 דקות או עד שקצוות הרולדה נעשים שחומים.
נוציא את התבנית מהתנור ניתן לה להצטנן מעט ונכניס למקרר לשעה- לא חייב להכניס למקרר אבל לא לפרוס לפני שהרולדה הצטננה לגמרי.

את העוגיות אפשר לאחסן בחוץ בקופסה אטומה.

בתאבון!

יש לך שאלה? רוצה לדבר איתי?
© כל הזכויות שמורות - ספיר אסייג | Sapir Asayag
רכישה מאובטחת
רכישה מאובטחת באתר
envelopemenu
עגלת הקניות שלך0
אין מוצרים בעגלה
להמשיך בקניות
0
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram דילוג לתוכן