בכל שבת אני שואלת את המשפחה שלי מראש - מה ההעדפה השבת?
לפעמים האחיין שמבקש עוגה עם קצפת מקבל את מבוקשו, לפעמים הבן שלי שתמיד יעדיף עוגת שוקולד יקבל את מבוקשו
ולפעמים אני אפנק את עצמי בעוגת שמרים שאני יודעת שכולם אוהבים.
השבת הבחירה הייתה קשה, הבן שלי אלירם דרש עוגת שוקולד, אחיינית שלי אביגיל דרשה כדורי שוקולד ולאחיינית הבכורה שלי - לייה, אסור לאכול גלוטן.
רציתי לרצות את כולם כדי שכולם יקבלו יחס אבל יחד עם זאת, התעצלתי לעבוד קשה מדי - ומשם יצרתי את הטריק המגניב הזה!
עוגת שוקולד עם כדורי שוקולד ללא גלוטן מבלילה אחת!
ברגע שהעליתי אותה לרשת היא זכתה למחמאות ובעיקר הפתיעה כשגיליתי לכם שהיא לא מצריכה מאמץ כל כך גדול.
עכשיו המתכון אצלכם כדי שגם אתם תוכלו להוציא עוגה קלאס - באפס מאמץ!
מקציפים את הביצים שלמות יחד עם הסוכר על מהירות גבוהה.
לאחר קבלת קצף תפוח ובהיר מורידים למהירות הכי נמוכה במיקסר ומוסיפים בזרם דק את השמן, הקקאו, אבקת האפיה ובסוף את הקמח.
לבסוף מוסיפים את החלב/ המים עד הטמעה ומקפלים בעדינות עם לקקן לאיחוד החומרים ולבדיקה שאין גושים.
מעבירים לתבנית קוטר 20-22 3/4 מהבלילה ולתבנית קטנה יותר (אפשר גם אינגליש קייק) 1/4 מהבלילה של העוגה ואופים על 160-150 מעלות, למשך שעה-שעה ו10 דקות. תוכנית אפיה סטטי בתנור (פס למעלה פס למטה).
שימו לב, כי רוב הסיכויים שהעוגה באינגליש קייק תהיה מוכנה לאחר 30-40 דקות אז תוציאו אותה לפני (אין בעיה לפתוח את התנור).
לאחר ש2 העוגות מוכנות נותנים להן להתקרר לגמרי ועוברים להכנת הגנאש, ממיסים במיקרוגל בפולסים של 30 שניות את השוקולד והשמנת עד להמסה מלאה.
מפוררים בעזרת מזלג את התבנית הקטנה היותר לפירורים.
שופכים את הגנאש לקישוט על העוגה הגדולה ואת שאר הגנאש שנותר נשפך בתוך התבנית הקטנה עם הפירורים - נערבב טוב טוב ונכניס את העיסה שיצרנו למקרר.
לאחר שהעיסה התקררה, נכדרר לכדורים ונעטוף בקוקוס. נקשט את העוגה עם כדורי השוקולד ונניח מסביבה והנה לכם עוגת שוקולד מבלילה אחת שנראית שונה ומיוחדת בלי עבודה קשה מדי!
בתאבון!