בעולם הדיגיטל שבו טרנדים מתחלפים ומשתנים בקצב, הגיעה אל הרשת טרנד המגולגלות שהצעירים חושבים שהם גילו אותו אך למעשה, זהו ריח ועוגיה שאני מכירה מזמן עוד מהילדות.
היו לנו עוגיות קבועות בבית: עוגיות ירח שהיום קיבלו שם נחשק יותר בשם "סהרוני שקדים", אוזני פיל שהבנתי שיש להם עוד המון שמות שונים ומגוונים ואיך לא, עוגיות תמרים שקיבלו את השם "מגולגלות".
בגדול, אין משהו שגוי בתיאור העוגיה. זו אכן עוגיה מבצק נעים ורך, שמורחים עליה ממרח נחשק ופשוט מגלגלים שוב ושוב ושוב.
הגלגול המושלם גורם לשכבות בין הבצק הרך לממרח הנחשק לביס מושלם.
בעבר, הממרח העיקרי שהיה מככב על העוגיות האלו היה, ממרח תמרים ואולי היו מוסיפים גם אגוזי מלך קצוצים. אבל היום המבחר הוא אין סופי:
נוטלה, לוטוס, ממרח קינדר וגם ממרח חלבה, בייגלה ואפילו שוקולד לבן עם סוכריות קופצות.
יחד עם הגעת טרנד המגולגלות הנחשק, אנשי הדיגיטל חיפשו את הדרך בכדי להציג את העוגיה במצב המושלם ביותר שלה.
ואנחנו, האנשים בבית, רצינו להגיע גם לתוצאה המושלמת. לא כולם הצליחו.
בכל זאת, להגיע לדפדוף המושלם בין הממרח לבין הבצק.
ושרואים את הבצק בבהירות ולא מרוח בין השכבות, החיתוך המדויק, הבצק שלא נשבר- הרבה עבודה.
אז אל תהיו מתוסכלים יותר!
אחרי שהעליתי סרטון תמים לטיקטוק ולאינסטגרם עם כמה טיפים למגולגלות קינדר וקיבלתי עליו 800 אלף צפיות,
הבנתי - העם דורש טיפים למגולגלות ורוצה גם להגיע לתוצאה המושלמת שמציגים ברשתות.
אז שימו לב ותעקבו, זה הרבה יותר פשוט ממה שזה נראה:
1. נתחיל מהבסיס שלנו- הבצק.
אני אישית חושבת, שעוגיות המגולגלות ל-א צריכות להיעשות מבצק פריך. פשוט לא.
בצק פריך הוא לא בצק שנימוח בפה כמו שהעוגיה הזאת דורשת.
זה צריך להיות בצק שברגע שמכניסים אותו לפה הוא נמס לנו בתוך הפה, מה שלא קורה עם בצק פריך.
2. נעבור אל החלק השני בעוגיה הזו - הממרח.
כל ממרח שתבחרו, תמרחו בנדיבות. שימו, לא להתקמצן.
הממרח הוא השתלטן בעוגיה הזו וכל ממרח שתשימו ישתלט על העוגיה ויורגש.
מעבר לטעם, הנדיבות גם תיתן לנו את המראה של השכבות בין הבצק לבין העוגיה שאתם כל כך אוהבים.
3. את הבצק נרדד בין שני ניירות אפיה ולא על השיש.
זה חשוב, אחרת הוא ידבק לכם וזה מרגיז ומבאס ולא תקבלו את התוצאה שאתם רוצים.
ולכן, רדדו את הבצק בין שני ניירות אפיה מקומחים מעט לצורת ריבוע/מלבן.
4. במידה ואתם מכינים את מגולגלות הקינדר המפורסמות,
מעבר לממרח הנדיב שתמרחו, את אצבעות הקינדר תניחו צמוד צמוד אחת לשניה.
5. תגלגלו את הבצק בעזרת נייר אפיה.
כמובן שאפשר גם עם הידיים אך עם נייר האפיה נקבל צורה מדויקת יותר וגם נתלכלך פחות, שזה תמיד טוב.
6. אחרי שיצרנו את הגלגול המפורסם כרגע יש לנו רולדה מהממת של בצק שנכנסת לאפיה בתנור.
שימו לב, את אפיית הרולדה אנחנו נאפה בתנור על מצב סטטי (פס למעלה פס למטה) ולא על תנור במצב טורבו.
אפיה במצב כזה תעזור לממרח שלנו לא לברוח מהרולדה או לחילופין להינמס עקב החום.
(בעיקר בממרחים שונים משוקולד כמו ממרח בייגלה, ממרח קינדר, שוקולד לבן) .
7. לאחר שהרולדה נאפתה מגיע החלק הקשה באמת - אנחנו לא פורסים אותה ואנחנו צריכים להתאפק כי יש עוד זמן עד שנפרוס אותה.
ראשית, נשאיר אותה לשעה הצטננות מחוץ לתנור בכדי לאזן את הטמפרטורות מהחום הגבוה של התנור ולכן עדיין אסור לנו לגעת בה.
8. אני יודעת, אתם כבר ממש רוצים לאכול אבל לא.
אם אתם רוצים את הצורה המושלמת של החיתוך בין השכבות אתם צריכים לחכות עוד קצת. תקשיבו לי נו, אני יודעת מה אני אומרת.
אחרי שהעוגיה הצטננה כשעה בחוץ אנחנו ניתן לה עוד שעתיים במקרר. רגע, תקשיבו, אל תכעסו!
הצינון המלא של הבצק והממרח יבטיח לנו שברגע שנפרוס את העוגיה נראה את השכבות בבהירות ובצורה הכי אסתטית ויפה שיש!
9. זהו. הגענו לחלק הנחשק.
נוציא את הרולדה מהמקרר ונפרוס אותה לרוחב לעוגיות שלנו.
שימו לב, שהעוגיות חתוכות בצורה שווה אחת לשניה. אם כבר אסתטיקה אז עד הסוף לא?
10. אחרי שפרסנו את העוגיות נפדר אותן במלא אבקת סוכר.
העוגיות יכולות להישאר בחוץ בכלי אטום. וזהו! בתאבון.
נסו בעצמכם!
מתכון למגולגלות קינדר > | מתכון למגולגלות נוטלה ובלונדי >
מתכון למגולגלות קינדר ללא גלוטן > | מגולגלות תמרים ללא גלוטן > | מגולגלות נוטלה וקינדר ללא גלוטן >
מחכה לראות את התוצרים שלכם! אוהבת, ספיר אסייג.