מצרכים ללחמניות לוטוס:
- 500 גרם קמח מנופה
- 8 גרם שמרים יבשים
- 3 כפות שמרים יבשים
- 60 גרם סוכר
- מעט מלח
- 1 ביצה
- 60 גרם חמאה חתוכה לקוביות
- 1 כוס חלב (240 גרם)
- ממרח לוטוס
- ביצה להברשה
- אבקת סוכר
אופן ההכנה:
בקערת המיקסר מערבבים קמח, סוכר ושמרים יבשים. מוסיפים חלב וביצה ומערבבים לאיחוד.
מחברים את וו הלישה ומפעילים את המיקסר על מהירות בינונית.
מוסיפים מעט מלח ובשלבים מוסיפים את קוביות החמאה עד שהוספנו הכל.
לשים על מהירות בינונית למשך כ8-10 דקות.
נקבל בצק אחיד ובהיר ונתפיח אותו בקערה משומנת מעט למשך שעה או עד הכפלת הנפח.
לאחר שהבצק תפח: ניצור מהבצק כדורים, כל כדור 70 גרם.
נעשה באמצע כל כדור שקע ונמלא בלוטוס נעטוף עם הבצק מהצדדים ונגלגל לכדור.
נבריש בביצה ונפתיח לעוד כ10-15 דקות
לתנור! נאפה בתנור שחומם מראש על 200 מעלות, תוכנית תנור טורבו, למשך 15 דקות או עד השחמה.
בתאבון!