ספיר אסייג קונדיטורית מומחית ללא גלוטן

מתכון ללחמניות שום וגבינות ללא גלוטן

דצמבר 31, 2023

מצרכים ללחמניות שום וגבינות ללא גלוטן:

  • 500 גרם קמח מיועד ללחמים ולבצקים קשים (תמי מיועד ללחמים, מולינו, שר מיקס בי)
  • 2 כפות שמרים יבשים
  •  1/4 כפות סוכר
  • 1/4 כוס שמן זית
  • 550 מל’ מים חמימים
  • כף מלח
  • ניתן להוסיף כוסברה קצוצה לבצק לחזק את הטעם, בהחלט בחירה שלכם.

    למילוי:

  • 100 גרם גבינת מוצרלה מגוררת
  • 50 גרם גבינת צ'דר מגוררת
  • ביצה להברשה

    לתערובת השום:

  • כפית מלח
  • 3 שיני שום כתושות
  • 1/4 צרור כוסברה קצוצה
  • 50 גרם חמאה רכה

אופן הכנה:

נניח בקערת המיקסר את כל מצרכי הבצק ונלוש עד לבצק אחיד וחלק.
נניח בצד להתפחה למשך שעה-שעה וחצי.

לאחר שהבצק שלנו תפח נוריד מהבצק את האוויר וניצור כדורים, כל כדור בערך 100-120 גרם. (אמורים לצאת 8-10 כדורים סך הכל).
שימו לב שאתם עובדים בסביבה מקומחת.
נערבב בקערת את המוצרלה המגוררת יחד עם הצ'דר המגוררת.

נשטח כל כדור לעיגול דק, נניח במרכז של כל עיגול מתערובת הגבינות שלנו. נעטוף את הגבינה מהשוליים של הבצק ונחזיר שוב לצורת כדור.
נבריש בביצה את כל כדורי הבצק.

נאפה בתנור שחומם מראש על 180 מעלות, תוכנית תנור טורבו למשך 15 דקות או עד שהלחמניות מזהיבות ומקבלות צבע יפה.

נכין בקערה את תערובת השום ונניח יחד את כל המצרכים ונערבב.

הערות: ניתן להמיס את החמאה לגמרי, אפשר גם להשאיר אותה רכה ולהבריש מיד עם צאת הלחמניות מהתנור.
ברגע שמברישים על הלחמניות את החמאה הרכה החום של הלחמניות ממיס את החמאה והלחמניות סופגות את החמאה בצורה טובה יותר.

במידה ואתם לא אוכלים ישירות את הלחם שום, תברישו את תערובת השום על הלחמניות ותסגרו אותו בניילון נצמד/ תניחו מעל התבנית מגבת כך שהלחות מהחום תשמור על הלחמניות רכות ועסיסיות.

הלחמניות במיטבן ביום ההכנה.

בתאבון!

יש לך שאלה? רוצה לדבר איתי?
© כל הזכויות שמורות - ספיר אסייג | Sapir Asayag
רכישה מאובטחת
רכישה מאובטחת באתר
envelopemenu
עגלת הקניות שלך0
אין מוצרים בעגלה
להמשיך בקניות
0
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram דילוג לתוכן