לוגו ספיר אסייג
לוגו ספיר אסייג

מתכון לאגרול ללא גלוטן

לא יודעת מה נחת עליי ומה קרה לי אבל כבר תקופה ארוכה שבא לי להכין אגרול קריספי וטעים.
ממולא בירקות מוקפצים עם טריאקי כי מבחינתי זה אחד הדברים הטעימים ופשוט למלא אותם בעלה סיגר דק דק,
שאחרי שמגלגלים אותו לא מרגישים בצק עבה אלא, שכבות דקות של בצק קריספי ובפנים מילוי מתקתק מכל טוב.
אז הכנתי. ובגלל שידעתי שאני לא יכולה לאכול את הכל לבד הכנתי את זה ללא גלוטן כדי שלייה אחיינית שלי תוכל לאכול מזה גם.
בגדול, לא ידעתי אם היא אוהבת אגרול או לא אבל לא הותרתי לה ברירה.
אחרי שראיתי את התוצאה הייתי חייבת לשתף אתכם ועכשיו גם לכם אין ברירה, ואתם חייבים להכין את זה!

מצרכים לאגרול ללא גלוטן:

לעלי סיגר (13-15 יחידות):

  • 280 גרם קמח תפוח אדמה
  • 50 גרם קמח מיועד ללחמים (תמי/מולינו/פורינו/שר מיקס בי)
  • 3 כפות קורנפלור
  • 3 כפות שמן
  • כף שטוחה מלח
  • 2 ביצים
  • 2 - 3 כוסות מים חמים (שימו לב להסבר)

למילוי:

  • 2 גזר
  • 1/ כרוב לבן
  • 1 בצל לבן גדול
  • 1/4 צרור בצל ירוק
  • 1 כפית מלח
  • 2 כפות טריאקי
  • 1/4 כפית פלפל שחור
  • 1/2 כפית כמון
    לסגירת האגרול:
  • 1 כף קמח
  • 1/2 כוס מים

    שימו לב: אפשר להוסיף מה שאוהבים אם זה חזה עוף, ירקות אחרים שאתם אוהבים
    ויכולים להשתלב ואפילו בשר טחון. המילוי והתיבול ניתן לשינוי לפי טעמכם האישי.

אופן הכנה

נתחיל עם עלי הסיגר: מערבבים בקערה את כל המצרכים כאשר אנחנו שמים רק 2 כוסות מים חמים.
טורפים הכל טוב טוב עד שמתקבלת בלילה מימית.
במידה והבלילה לא מספיק מימית נמלא כוס מים חמים נוספת וכל פעם נשפוך אל הקערה עד שנצליח לדלל את העיסה עוד קצת.

נחמם מחבת בלי שמן, רק ניתן לה להתמם ונשפוך עליה מהבלילה שלנו.
ניתן להיעזר בכף גדול או אפילו מצקת.
נסובב את המחבת בעיגולים כך שניצור צורת עיגול עם הבלילה שלנו ונניח לה להתגבש.

ברגע שהדפנות של עלה הסיגר נפרדות מהמחבת, הוא מוכן.
שימו לב כי אין צורך להפוך אותו וגם לא לשים הרבה מהבלילה בשביל שהעלה סיגר שלנו יהיה דק.

לאחר שכל העלי סיגר מוכנים נניח אותם בצד להתקררות ונעבור למילוי.
נחתוך את הירקות שלנו לרצועות מלבד הבצלים ונקפיץ את כל הירקות (מלבד הבצל הירוק) עד למעט ריכוך.

נתבל את הירקות בתבלינים וברוטב טריאקי ונערבב עד לריכוך מלא והצטמצמות של הרוטב.
נוסיף את הבצל הירוק ונמשיך להקפיץ לעוד דקה-שתיים. נעביר את המלית לקערה וניתן לה מעט להתקרר.

לאחר שהמלית התקררה נעבור להכנת האגרול.
ניקח עלה סיגר ובחלק התחתון שלו נניח מהמלית לאורך.
ניקח את הצד של העיגול מצד ימין ונקפל אותו פנימה. ניקח את הצד של העיגול בצד שמאל ונקפל אותו פנימה כך שנוצרת לנו צורת מלבן.
נגלגל מהקצה של המילוי עד לסיום המלבן ונקבל את צורת האגרול.

נחמם שמן (רק שימו לב שהוא לא יהיה חם מדי) ונטגן את האגרולים שלנו עד להשחמה.
אני זילפתי מעט טחינה ופיזרתי כוסברה- מוסיף ומושלם.

בתאבון!

יש לך שאלה? רוצה לדבר איתי?
לוגו ספיר אסייג
ספיר אסייג: קונדיטוריה ומתכונים לכל רגע בחיים!
מומחית לעוגות ומאפים ללא גלוטן.
הזמנת מגוון עוגות, מארזים ועוגיות בחיפה, קריות, טירת הכרמל, ומושבי חוף הכרמל.
הצטרפו לקהילות שלי
קבוצת הפייסבוק שלי
קבוצת וואטספ לל"ג
© כל הזכויות שמורות - ספיר אסייג | Sapir Asayag
הרכישה באתר מאובטחת
visamastercard
envelopemenu
עגלת הקניות שלך0
אין מוצרים בעגלה
להמשיך בקניות
0
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram דילוג לתוכן