מתחילים עם הבצק: מערבלים בקערה את כל מצרכי הבצק (מלבד הביצה והשומשום) עד לקבלת בצק מעט דביק, חלק, ללא גושי קמח.
מוודאים שבתחתית הקערה אין גושים וכי כל הבצק התאחד ומנחים להתפחה למשך 40 דקות-שעה (בהתאם למזג האוויר).
בזמן שהבצק בהתפחה עוברים להכנת לחמניות הבשר: חותכים את הבצל לקוביות ומטגנים אותו עד להזהבה.
מוסיפים את הבשר הטחון ומערבבים אותו יחד עם הבשר עד שהוא משנה את צבעו לצבע חום.
מוסיפים תבלינים, ועגבניה לאחר שחתכנו אותה לקוביות.
לא לוותר על העגבניה, היא נותנת מעט רטיבות לבשר וגורמת לו להיות רך יותר בתוך הבצק ולא יבש.
מוסיפים צנוברים ומערבבים. מבשלים על אש בינונית-נמוכה עד שמיץ העגבניה מצטמצם ומורידים מהגז מהגז.
לאחר שהבצק תפח יוצרים ממנו כדורים במשקל של 120 גרם בערך, בסביבה מקומחת בקמח ללא גלוטן (/כשר לפסח) ובידיים מקומחות.
לאחר מכן, פותחים כל כדור עם הידיים לצורת עיגול, ממלאים במילוי הבשר וסוגרים חזרה לכדור.
חשוב לזכור - הבצק אינו אלסטי מאחר ואין בו גלוטן ולכן לא יהיה ניתן למתוח אותו לסגירת הכדור - עליכם להניח באמצע בדיוק את הכמות המתאימה לכדור ולהדק בזהירות עם הבצק שנותר בשוליים.
לאחר שהידקנו וסגרנו את הלחמניה שלנו כאשר היא ממולאת בבשר מברישים אותה בביצה ומפזרים שומשום.
מתפיחים התפחה שניה למשך 15-30 דקות.
אופים בתנור במצב טורבו, על 180 מעלות, למשך 20 דקות או עד השחמה.
בתאבון!