Sapir Asayag Logo

מתכון ללחמניות בשר ללא גלוטן

אפריל 18, 2024

אני קצת כועסת על עצמי שבמשך שנים הסתפקתי במצות כשיכולתי לקום למטבח ולדאוג לעצמי ללחמניות הנהדרות האלו לפסח.
כל הזמן הייתי אוכלת מצות ושמה עליהן המוןןןן שוקולד או המוןןןן גבינה צהובה כדי להימנע מהטעם הקרקרי והנוראי שלהן (בלי להעליב את מי שאוהב מצות כמובן).
את הלחמניות האלו הייתי מכינה תמיד בכדי לפנק את האחיינית שלי, הצליאקית, ולרגע (בטיפשותי) לא עשיתי את הקישור שאני עצמי יכולה להינות מהן גם לפסח.
אז סוף סוף נפלה התובנה והקישור בין השניים הגיע ולמה שרק אני אהנה מזה??? הנה לכם מתכון מושלם ללחמניות רכות, אווריריות שניתן להינות מהן גם בפסח.
אני כמובן עשיתי אותן קצת יותר חגיגיות מילאתי בבשר מתובל טוב טוב, מה שהפך את הביס לחלומי אף יותר!

מצרכים ללחמניות בשר ללא גלוטן:

  • 500 גרם קמח מולינו ירוק
  • 40 גרם (2 קוביות) שמרים טריים כשרים לפסח/ 15 גרם שמרים יבשים (כף וחצי)
  •  3 כפות סוכר
  • 1/4 כוס שמן
  • 550 מל’ מים חמימים
  • כף מלח
  • ביצה להברשה
  • שומשום

    למילוי הבשר:

  • 250-300 גרם בשר טחון
  • בצל לבן גדול
  • 1 עגבניה רכה
  • 1/2 כף פפריקה
  • 1/4 כף מלח
  • קורט סוכר
  • 1/2 כף כמון
  • 1/4 כפית פלפל שחור
  • מעט צנוברים (אפשרות לא חובה)

אופן הכנה:

תחילה נתחיל עם הבצק: בקערה נניח את השמרים, מים (חשוב שיהיו פושרים, לא קרים ולא חמים מדי) ואת הסוכר. נערבב ונניח ל-5 דקות מנוחה.
לאחר מכן נוסיף את שאר מרכיבי הבצק: מלח, שמן וקמח ונערבל עד לקבלת בצק אחיד. ניתן ללוש גם עם הידיים.
נקבל בצק דביק וזה בסדר.
נוודא שבתחתית הקערה אין גושים וכי כל הבצק התאחד ונניח להתפחה למשך 40 דקות-שעה (בהתאם למזג האוויר).

בזמן שהבצק בהתפחה נעבור להכנת לחמניות הבשר: נחתוך את הבצל לקוביות ונטגן אותו עד להזהבה.
נוסיף את הבשר הטחון ונערבב אותו יחד עם הבשר עד שהוא משנה את צבעו לצבע חום.
נוסיף תבלינים ונוסיף את העגבניה לאחר שחתכנו אותה לקוביות.
לא לוותר על העגבניה, היא נותנת מעט רטיבות לבשר וגורמת לו להיות רך יותר בתוך הבצק ולא יבש.
נוסיף צנוברים ונערבב. נבשל על אש בינונית-נמוכה עד שמיץ העגבניה מצטמצם ונוריד מהגז.

לאחר שהבצק תפח ניצור ממנו כדורים במשקל של 120 גרם בערך, בסביבה מקומחת בקמח ללא גלוטן (/כשר לפסח) ובידיים מקומחות.
לאחר מכן, נפתח כל כדור עם הידיים לצורת עיגול, נמלא במילוי הבשר ונסגור חזרה לכדור.
חשוב לזכור - הבצק אינו אלסטי מאחר ואין בו גלוטן ולכן לא יהיה ניתן למתוח אותו לסגירת הכדור - עליכם להניח באמצע בדיוק את הכמות המתאימה לכדור ולהדק בזהירות עם הבצק שנותר בשוליים.

לאחר שהידקנו וסגרנו את הלחמניה שלנו כאשר היא ממולאת בבשר נבריש אותה בביצה ונפזר שומשום.
נפתיח שוב למשך 15-30 דקות.
נאפה בתנור במצב טורבו, על 180 מעלות למשך 20 דקות או עד השחמה.

בתאבון!

הכנתם? צלמו איך יצא ותייגו אותי באינסטגרם @sapirasayag

יש לך שאלה? רוצה לדבר איתי?
© כל הזכויות שמורות - ספיר אסייג | Sapir Asayag
רכישה מאובטחת
רכישה מאובטחת באתר
envelopemenu
עגלת הקניות שלך0
אין מוצרים בעגלה
להמשיך בקניות
0
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram דילוג לתוכן