מצרכים לסמבוסק ללא גלוטן:
- 2 וחצי כוסות קמח ללא גלוטן
- 1/4 כוס מים (כוס שתיה קרה חד פעמי)
- 2 ביצים
- 150 גרם קוטג'
- כפית אבקת אפיה
- 2 כפות קוטג'
- 1/2 כפית מלח
- 1/4 כפית פלפל שחור
- 100 גרם גבינה צהובה מגורדת
- 100 גרם גבינה צפתית מעודנת מפוררת
- 1 ביצה
- ביצה להברשה ושומשום
אופן ההכנה:
בקערת המיקסר נניח את כל המצרכים לבצק: קמח, מים, 2 ביצים, 150 גרם קוטג', ואבקת אפיה.
נערבל יחד עם וו גיטרה עד לקבלת בצק אחיד.
נרדד בין שני ניירות אפיה מקומחים מעט למלבן וממנו נקרוץ עיגולים גדולים בעזרת קערה/רינג בגודל המתאים ונעביר את העיגולים לתבנית.
נעבור להכנת המילוי: נערבב בקערה קוטג, גבינות, מלח, ביצה ופלפל עד איחוד.
נניח בצד אחד של עיגול הבצק שלנו מהמלית. שימו לב לא לשים יותר מדי כדי שתוכלו לסגור.
נקפל על החצי שמונח עליו את המלית את החצי הריק לצורת חצי עיגול ונהדק טוב בצדדים.
נבריש בביצה ונפזר שומשום מעל.
לתנור! נאפה בתנור שחומם מראש על 180 מעלות, תוכנית תנור טורבו, למשך 15 דקות או עד השחמה.
בתאבון!