מצרכים לעוגיות שוקולד צ'יפס XL ללא גלוטן:
- 100 גרם חמאה רכה
- 3/4 כוס סוכר חום גולדן
- ביצה
- כפית תמצית וניל
- 1/4 כפית מלח גס
- 1/4 כפית סודה לשתיה
- שקית אבקת אפיה
- 3/4 כוס קמח שקדים
- 2 כוסות קמח רב תכליתי ללא גלוטן
- 1 כוס שבבי שוקולד חלב
אופן ההכנה:
בקערה נערבב בין החמאה הרכה לסוכר עד איחוד וקבלת משחה.
(שימו לב, ניתן להכין את המתכון בקערת המיקסר ואפשר גם בקערה עם כף עץ- מה שנוח)
נוסיף ביצה, תמצית וניל ומלח ונערבב.
נוסיף סודה לשתיה, אבקת אפיה, קמח שקדים וקמח ללא גלוטן ונערבב.
לבסוף נוסיף את שבבי השוקולד ונערבב לבצק אחיד.
נכדרר לכדורים גדולים במרווחים גדולים ומעל כל עיגול נפזר עוד קצת שבבי שוקולד.
לתנור! נאפה בתנור שחומם מראש על 180 מעלות, תוכנית תנור טורבו, למשך 8-10 דקות או עד השחמה.
בתאבון!