עוגיות שושנים נוסטלגיות זה הדבר שהכי הכי הכי מזכיר את הילדות.
אני זוכרת שבתור ילדה הייתי קוראת להן "עוגיות של מבוגרים". זה היה נראה לי כל כך לא מפתה בין כל השוקולדים והממתקים.
מאמינים לי שטעמתי אותן לראשונה בגיל 30? וואו וואו וואו.
הבצק הרך בשילוב של המרנג האפוי - חלום !
היום אני יודעת שפספסתי ודאגתי לכם למתכון מושלם כדי שאף אחד אחר לא יפספס.
אז לא משנה בני כמה אתם, את העוגיות האלו אתם חייבים להכין!
מצרכים לעוגיות שושנים ללא גלוטן:
- 150 קמח תופח/ רב תכליתי ללא גלוטן
- 30 גרם קמח שקדים
- 100 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות
- 1 ביצה L
- 50 גרם סוכר
- קורט מלח
- כפית תמצית וניל
למרנג:
- 3 חלבונים L
- קורט מלח
- 150 גרם סוכר
- כף גדושה אינסטנט פודינג
אופן הכנה:
מניחים את כל מצרכי הבצק בקערה עד לקבלת בצק אחיד ומניחים במקרר להצטננות.
לאחר שהבצק הצטנן נכין את המרנג.
נקציף חלבונים עם קורט מלח עד שיתחיל קצף. נוסיף את הסוכר ונעלה למהירות הכי גבוהה במיקסר עד לקבלת מרנג.
לאחר שנוצר לנו מרנג יציב אך לא קשה מדי נוסיף את האינסטנט פודינג ונקציף עוד עד שיטמע במרנג.
נפתח את הבצק בין שני ניירות אפיה מקומחים מעט בקמח ללא גלוטן/ קורנפלור ונרדד לריבוע/ מלבן.
נמרח על המלבן שלנו את המרנג וניצור את צורת השושנה. וישנן שתי דרכים לעשות זאת:
1. ניתן לחתוך לרצועות ואז לגלגל כל רצועה לרולדה
2. לגלגל הכל לרולדה - להקפיא ל15 דקות ואז לחתוך לעיגולים.
ולתנור! אופים בתנור במצב סטטי, על 170 מעלות למשך 20-30 דקות או עד שהעוגיות מזהיבות.
בתאבון!
הכנתם? צלמו איך יצא ותייגו אותי באינסטגרם @sapirasayag