אם אתם חולמים על עוגת שוקולד שהיא סופר שוקולדית ואוהבים את המרקם והטעם הדומיננטי של הקוקוס -
העוגה הזו היא בדיוק בשבילכם.
אפשר גם לא להשתמש בקוקוס ופשוט להינות מעוגת שוקולד עמוסה בשוקולד ככה סתם, כי זה ממש טעים.
מקציפים את הביצים שלמות יחד עם הסוכר על מהירות גבוהה.
לאחר קבלת קצף תפוח ובהיר מורידים למהירות הכי נמוכה במיקסר ומוסיפים בזרם דק את השמן, הקקאו, אבקת האפיה ובסוף את הקמח.
לבסוף מוסיפים את החלב/ המים עד הטמעה ומקפלים בעדינות עם לקקן לאיחוד החומרים ולבדיקה שאין גושים.
בשלב הזה מוסיפים את כוס הקוקוס הטחון ומקפלים פנימה בעזרת לקקן עד איחוד מלא.
מעבירים לתבנית ואופים על 170 מעלות, למשך שעה-שעה ו10 דקות. תוכנית אפיה סטטי בתנור (פס למעלה פס למטה).
לאחר שהעוגה מוכנה נוציא אותה להצטננות ולאחר הצטננות מלאה נחתוך אותה לריבועים.
נעבור להכנת הגנאש ונמיס את השוקולד יחד עם שמנת מתוקה במיקרוגל בפולסים של 30 שניות כל פעם,
עד להמסה מלאה של השוקולד ונשפוך הכל מעל העוגה.
שימו לב - כמות השוקולד גדולה בשביל שהעוגה תספוג אליה את כל השוקולד המומס. הפריסה לריבועים עוזר לשוקולד לחלחל פנימה ולהפוך את העוגה לשוקולדית עוד יותר.
מי שלא רוצה כל כך הרבה יכול לעשות חצי מהכמות.
בתאבון!