
לשכבת עוגת השוקולד:
לקרם פטיסייר שוקולד:
לשכבת הקראנץ':
מתחילים עם הקרם פטיסייר:
בקלחת כשהגז כבוי מערבבים חלב, קורנפלור וחלמונים.
לאחר שהכל התאחד ואין גושים, מדליקים את האש על אש בינונית וטורפים בלי הפסקה עד שהקרם מסמיך.
לאחר שהקרם מסמיך מוסיפים שוקולד חלב וטורפים עד שהוא נמס.
במידה ורוצים את הקרם מתוק יותר ניתן להוסיף עוד שוקולד לפי טעמכם האישי.
ברגע שהקרם מוכן מסננים אותו במסננת ומעבירים לקערה.
מניחים ניילון נצמד צמוד אל הקרם (ממש שיגע בו) כדי למנוע היווצרות של קרום.
ועוד ניילון נצמד מעל הקערה כולה ומכניסים למקרר לקירור מלא.
לאחר שקרם הפטיסייר התקרר, עוברים להכנת העוגה.
טורפים בקערה את הביצים והסוכר עד שהסוכר נמס.
מוסיפים את השמן וטורפים לאיחוד.
ממיסים 2 שורות שוקולד חלב ומוסיפים לבלילה.
מוסיפים חלב, אבקת אפיה, קמח ושוקולית וטורפים לבלילה אחידה ללא גושים.
מעבירים את הבלילה לתבנית אופים בתנור על 170 מעלות,
מצב סטטי, למשך 25-35 דק' או עד שקיסם ננעץ ויוצא עם פירורים לחים.
ממתינים שהעוגה תצטנן ולאחר מכן מניחים מעליה את הקרם
כך שתכסה את כל שכבת עוגת השוקולד ומכניסים למקפיא להתייצבות.
בקערה שוברים את גביעי הגלידה לפירורים.
ממיסים במיקרוגל בפולסים של 30 שניות חבילת שוקולד חלב עד שנמס לגמרי.
מוסיפים 2 כפות נוטלה ומערבבים לאיחוד.
שופכים את השוקולד המומס על גביעי הגלידה שפוררנו ומערבבים עד שכל הפירורים עטופים בשוקולד.
מניחים את הפירורים בעדינות על שכבת הקרם ומשטחים בזהירות.
מאחסנים במקרר.
בתאבון!
אולי יעניין אותך...
מתכון לעוגת שוקולד ללא גלוטן | מתכון לעוגת תפוזים וקינמון
