Sapir Asayag Logo

מתכון לעוגת שיש ללא גלוטן

נובמבר 11, 2024

מצרכים לעוגת שיש ללא גלוטן:

  • 6 ביצים
  • 1 ו3/4 כוס סוכר
  • 1 כוס שמן
  • 1 כוס חלב/ מים/ מיץ תפוזים/ משקה חלב תחליפי כמו חלב סויה, שיבולת שועל, שקדים וכו'
  • 4 כפות קמח שקדים
  • 1 אבקת אפיה (שקית של 10 גרם)
  • 2 ורבע כוסות קמח תופח ללא גלוטן/ קמח רב תכליתי ללא גלוטן
  • 2 כפות קקאו

אופן הכנה:

להקציף את הביצים והסוכר עד קצף תפוח ובהיר.
נוסיף את שאר המצרכים חוץ מהקמח.

לבסוף נוסיף את הקמח ונמשיך להקציף עד שהוא נטמע לגמרי.
נעביר 1/4 מהבלילה לקערה נפרדת ונוסיף אליה את הקקאו.
נקפל את הקקאו בעדינות אל תוך הבלילה עד שהקקאו מתאחד עם הבלילה.

נשפוך את הבלילה הראשונית (ללא הקקאו אל התבנית, שימו לב שאין צורך לשמן את התבנית.)
מעל הבלילה הראשונית נשפוך את הבלילה עם הקקאו.
בעזרת סכין/ שיפוד ניצור צורת שיש ונערבב בין הבלילה הראשונית לבלילת הקקאו.

ולתנור! אופים בתנור במצב סטטי, על 170 מעלות למשך 45 דקות-שעה / עד שהעוגה זהובה וקיסם יוצא יבש.
לאחר אפיה ניתן לפדר באבקות סוכר.

בתאבון!

הכנתם? צלמו לי איך יצא ותייגו אותי באינסטגרם @sapirasayag

יש לך שאלה? רוצה לדבר איתי?
© כל הזכויות שמורות - ספיר אסייג | Sapir Asayag
רכישה מאובטחת
רכישה מאובטחת באתר
envelopemenu
עגלת הקניות שלך0
אין מוצרים בעגלה
להמשיך בקניות
0
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram דילוג לתוכן