מצרכים לעוגת שמרים:
- 500 גרם קמח מנופה
- כף שטוחה שמרים יבשים
- 60 גרם סוכר
- מעט מלח
- 1 ביצה
- 60 גרם חמאה חתוכה לקוביות
- 270 גרם חלב
- ממרח נוטלה
- ביצה להברשה
- 1 כוס מים
- 2 כוסות סוכר
אופן ההכנה:
נערבב בקערת המיקסר קמח, סוכר ושמרים יבשים. נוסיף חלב וביצה ונערבב לאיחוד.
נחבר את וו הלישה ונפעיל את המיקסר על מהירות בינונית. נוסיף מעט מלח ובהדרגה נוסיף את קוביות החמאה עד שהוספנו הכל.
נלוש על מהירות בינונית למשך כ8-10 דקות. נקבל בצק אחיד ובהיר ונתפיח אותו בקערה משומנת מעט למשך שעה או עד הכפלת הנפח.
בזמן שהבצק תופח נכין את מי הסוכר.
נרתיח בקלחת את כוס המים יחד עם 2 כוסות הסוכר עד שכל הסוכר נמס.
ניתן למים להצטנן מעט ואז נכניס אותם למקרר שהתקררו לגמרי.
לאחר התפחה נחלק את הבצק ל2 ונרדד אותו למשטח דק.
נמרח מעל שוקולד בנדיבות ונגלגל לרולדה.
נכניס את הרולדה להקפאה למשך 15-20 דקות.
לאחר מכן נוציא את הרולדה מהמקפיא ונחתוך אותה באמצע. נסובב את שני החלקים כך שנוכל לראות את הפסים של הבצק יחד עם השוקולד.
נחבר את שני הפסים יחד לצורת צמה/בורג ונניח בתבנית שבה נאפה את העוגה ונבריש בביצה.
נתפיח למשך 15-20 דקות (תלוי במזג האוויר).לאחר התפחה שניה, נאפה את עוגת השמרים בתנור על תוכנית טורבו, 200 מעלות למשך 15 דקות או עד השחמה יפה של הבצק.
ברגע שהעוגה יוצאת מהתנור, כאשר היא עוד רותחת, נבריש מעליה בנדיבות את מי הסוכר שקיררנו.
שימו לב, שמי הסוכר צריכים להיות קרים. לא חמים ולא פושרים. אפשר להכין אותם אפילו לפני הבצק בכדי להבטיח שהם יהיו קרים לגמרי.
לאחר שהברשנו מי סוכר בנדיבות (!) נכסה את עוגת השמרים טוב טוב כאשר היא רותחת בכדי שכל הלחות תיספג גם היא בבצק ותשמור עליו רך.
בתאבון!