Sapir Asayag new Logo
Sapir Asayag new Logo

מתכון לפסטה ברוטב עגבניות

אוקטובר 23, 2025

מצרכים לפסטה ברוטב עגבניות:

  • 1 חבילת פסטה
  • 5 כפות רסק עגבניות
  • 4 שיני שום מגורדים/ כתוש
  • כף שטוחה מרק עוף
  • 1/2 כף מלח
  • 1/2 כף סוכר
  • כפית פלפל שחור
  • 5 כפות שמן

אופן הכנה:

מרתיחים בסיר גדול מים עם כף מלח.

כשהמים מגיעים לרתיחה מוסיפים את הפסטה.
מערבבים מדי פעם בכדי שהפסטה לא תידבק.

במקביל, מחממים שמן בסיר על אש בינונית ומטגנים במשך כמה שניות את השום.

מוסיפים את הרסק עגבניות ומערבבים אותו במשך 1-2 דקות בסיר עד שהשמן והשום נטמעים יחד עם הרסק
וכל הטעמים של הרסק נפתחים.

מוסיפים תבלינים: אני רשמתי כמויות, אך כמובן ניתן להוסיף על פי טעם אישי.
מלח, סוכר, מרק עוף ופלפל שחור ומערבבים היטב 1-2 דקות.

מוסיפים 2 כוסות מים בהדרגה עד שהרוטב נעשה דליל יותר.
במיטה והרוטב עדיין סמיך, ניתן להוסיף עוד מים עד שמגיעים למרקם שאוהבים.

סוגרים את הסיר עם מכסה על אש נמוכה ומבשלים למשך 5-8 דק'.
מכבים את האש, בודקים ומתקנים טעמים.

כשהפסטה מוכנה, שופכים את תכולת הסיר אל תוך מסננת פסטה,
כך שכל הנוזלים נשטפים והפסטה נשארת בתוך המסננת.

שוטפים את הפסטה עם מים קרים, מנערים בכדי להוציא נוזלים מיותרים ומעבירים לקערה.
שופכים מעל הפסטה את הרוטב שהכנו ומערבבים היטב עד שהוא עוטף את כל הפסטה.

בתאבון!

ליצור קשר במהירות:
© כל הזכויות שמורות - ספיר אסייג | Sapir Asayag
רכישה מאובטחת
רכישה מאובטחת
Prositive שיווק ובניית אתרים GIF
envelopemenu
עגלת הקניות שלך0
אין מוצרים בעגלה
להמשיך בקניות
0
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram דילוג לתוכן