שימו לב: כל קמח תירס יכול להתאים למתכון זה.
קמח תירס צהוב/ קמח תירס לבן. אממה, ישנם קמחים שהגרגירים עבים יותר וישנם שהגרגירים פחות.
אני ממליצה: בשלב המים להוסיף את המים בהדרגה ולא בבת אחת בשביל להימנע מרטיבות יתר.
הקוסקוס יצא לכם דביק ולא יצליח להיפרד לגרגירים.
מערבבים בקערה חסינת חום את הקמח תירס יחד עם השמן עד שהשמן עוטף את כל הקמח.
מוסיפים את המלח והפלפל השחור ומערבבים היטב שעד הכל נטמע יחד.
מוסיפים 3/4 מכמות המים, מערבבים היטב ומכניסים למיקרוגל לחימום של 5 דק'.
במידה ועדיין קיימים נוזלים מכניסים שוב לחימום למשך 3 דק' נוספות, תלוי בכמות הנוזלים.
אם נותרה כמות מועטת של מים תכניסו רק לעוד 1-2 דק'.
מוסיפים את שארית המים ומכניסים שוב למיקרוגל למשך 5-8 דק'.
ניתן לעשות הפסקות באמצע ולערבב את הקוסקוס.
השלב הבא הוא לסנן את הקוסקוס, מאחר והקוסקוס יוצא מהמיקרוגל כשהוא חם מאוד!
אני ממליצה להניח את הקערה במקרר למשך 10 דק' בכדי שהקוסקוס יוכל להתקרר מעט לפני הסינון.
מסננים את הקוסקוס דרך מסננת וזהו. הקוסקוס מוכן.
פשוט מאוד וטעים בטירוף!
בתאבון!
אולי יעניין אתכם גם מתכון לקציצות ברוטב עגבניות מושלם שישלים לכם את הביס!