Sapir Asayag Logo

מתכון לקוסקוס ללא גלוטן

מרץ 19, 2025

מצרכים לקוסקוס ללא גלוטן:

  • 1 חבילת קמח תירס לבן (400 גרם)
  • 1 ליטר מים
  • 4 כפות שמן
  • 2-3 כפות מלח
  • כף וחצי פלפל שחור

שימו לב: כל קמח תירס יכול להתאים למתכון זה.
קמח תירס צהוב/ קמח תירס לבן. אממה, ישנם קמחים שהגרגירים עבים יותר וישנם שהגרגירים פחות.
אני ממליצה: בשלב המים להוסיף את המים בהדרגה ולא בבת אחת בשביל להימנע מרטיבות יתר.
הקוסקוס יצא לכם דביק ולא יצליח להיפרד לגרגירים.

אופן הכנה:

מערבבים בקערה חסינת חום את הקמח תירס יחד עם השמן עד שהשמן עוטף את כל הקמח.

מוסיפים את המלח והפלפל השחור ומערבבים היטב שעד הכל נטמע יחד.
מוסיפים 3/4 מכמות המים, מערבבים היטב ומכניסים למיקרוגל לחימום של 5 דק'.

במידה ועדיין קיימים נוזלים מכניסים שוב לחימום למשך 3 דק' נוספות, תלוי בכמות הנוזלים.
אם נותרה כמות מועטת של מים תכניסו רק לעוד 1-2 דק'.

מוסיפים את שארית המים ומכניסים שוב למיקרוגל למשך 5-8 דק'.
ניתן לעשות הפסקות באמצע ולערבב את הקוסקוס.

השלב הבא הוא לסנן את הקוסקוס, מאחר והקוסקוס יוצא מהמיקרוגל כשהוא חם מאוד!
אני ממליצה להניח את הקערה במקרר למשך 10 דק' בכדי שהקוסקוס יוכל להתקרר מעט לפני הסינון.

מסננים את הקוסקוס דרך מסננת וזהו. הקוסקוס מוכן.
פשוט מאוד וטעים בטירוף!

בתאבון!

אולי יעניין אתכם גם מתכון לקציצות ברוטב עגבניות מושלם שישלים לכם את הביס!

ליצור קשר במהירות:
© כל הזכויות שמורות - ספיר אסייג | Sapir Asayag
רכישה מאובטחת
רכישה מאובטחת
Prositive שיווק ובניית אתרים GIF
envelopemenu
עגלת הקניות שלך0
אין מוצרים בעגלה
להמשיך בקניות
0
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram דילוג לתוכן