לקציצות:
מגרדים בקערה את הבצל.
סוחטים ממנו את כל הנוזלים שלו ומוסיפים לקערה: בשר טחון, כוסברה קצוצה, פירורי לחם/ תפו"א מגורד ואת שאר התבלינים לעיסת הקציצות.
לשים הכל יחד עד שהכל נהפך לעיסה אחת. מגלגלים לכדורים ומניחים בצד.
בסיר רחב מטגנים יחד עם 3 כפות שמן את התבלינים.
לאחר שהתבלינים נפתחים מוסיפים את רסק העגבניות ומטגנים אותו למשך כמה שניות.
מוסיפים את העגבניות המגורדות ומערבבים עד שהכל מתאחד.
מוסיפים את המים בהדרגה. יכול להיות שלא תצטרכו את כל המים או שאולי תצטרכו קצת יותר.
מוסיפים ומערבבים עד שהכל מתאחד לרוטב אחד ורואים שהרוטב נעשה דליל יותר.
בשלב הזה הרוטב יהיה דליל, אך לאחר הבישול הוא יצטמצם חזרה.
מכסים את הסיר עם המכסה שלו ומחממים על האש הכי גבוהה.
ברגע שהרוטב מבעבע מוסיפים את הקציצות לסיר.
סוגרים את הסיר עם המכסה שלו ומורידים לאש הכי נמוכה.
מבשלים למשך 30-40 דק'.
בתאבון!
אולי יעניין אתכם גם מתכון מושלם ללחמניות שישלים לכם את הביס!