Sapir Asayag Logo

מתכון לקציצות ברוטב עגבניות

מרץ 19, 2025

מצרכים לקציצות ברוטב עגבניות:

לקציצות:

  • 500 גרם בשר טחון
  • 1/2 כף מלח
  • 1/2 כפית כמון
  • 1/4 כפית פלפל שחור
  • 1 כף פפריקה
  • 1 כפית שטוחה כורכום
  • 1 בצל גדול מגורד
  • 1/2 צרור כוסברה קצוץ
  • 1/4 כפית ראס אל חנות
  • 2-3 כפות פירורי לחם/ תפו"א גדול מגורדלרוטב:
  • 6-8 עגבניות מגורדות
  • 3 כפות פפריקה
  • כפית שטוחה כורכום
  • 1/2 כפית כמון
  • 1 כף מלח
  • 1 כף סוכר
  • 3 כפות רסק עגבניות
  • 3 כפות שמן
  • 500 מל' מים

אופן הכנה:

מגרדים בקערה את הבצל.
סוחטים ממנו את כל הנוזלים שלו ומוסיפים לקערה: בשר טחון, כוסברה קצוצה, פירורי לחם/ תפו"א מגורד ואת שאר התבלינים לעיסת הקציצות.

לשים הכל יחד עד שהכל נהפך לעיסה אחת. מגלגלים לכדורים ומניחים בצד.

בסיר רחב מטגנים יחד עם 3 כפות שמן את התבלינים.
לאחר שהתבלינים נפתחים מוסיפים את רסק העגבניות ומטגנים אותו למשך כמה שניות.

מוסיפים את העגבניות המגורדות ומערבבים עד שהכל מתאחד.
מוסיפים את המים בהדרגה. יכול להיות שלא תצטרכו את כל המים או שאולי תצטרכו קצת יותר.

מוסיפים ומערבבים עד שהכל מתאחד לרוטב אחד ורואים שהרוטב נעשה דליל יותר.

בשלב הזה הרוטב יהיה דליל, אך לאחר הבישול הוא יצטמצם חזרה.

מכסים את הסיר עם המכסה שלו ומחממים על האש הכי גבוהה.
ברגע שהרוטב מבעבע מוסיפים את הקציצות לסיר.

סוגרים את הסיר עם המכסה שלו ומורידים לאש הכי נמוכה.
מבשלים למשך 30-40 דק'.

בתאבון!

אולי יעניין אתכם גם מתכון מושלם ללחמניות שישלים לכם את הביס!

ליצור קשר במהירות:
© כל הזכויות שמורות - ספיר אסייג | Sapir Asayag
רכישה מאובטחת
רכישה מאובטחת
Prositive שיווק ובניית אתרים GIF
envelopemenu
עגלת הקניות שלך0
אין מוצרים בעגלה
להמשיך בקניות
0
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram דילוג לתוכן