ספיר אסייג קונדיטורית מומחית ללא גלוטן

מתכון לקראמבל קוקיז ללא גלוטן

אוגוסט 12, 2024

מצרכים לקראמבל קוקיז ללא גלוטן:

  • 100 גרם חמאה רכה
  • 3/4 כוס סוכר חום גולדן
  • ביצה
  • כפית תמצית וניל
  • 1/4 כפית מלח גס
  • 1/4 כפית סודה לשתיה
  • שקית אבקת אפיה
  • 1 כוס קמח שקדים
  • 2 כוסות קמח רב תכליתי ללא גלוטן

הערה: המתכון הינו מתכון בסיס לקראמבל קוקיז ועל הבצק הבסיסי ניתן להכניס/לזלף כל תוספות שרוצים!
ממרחים, קצפות, שוקולדים שונים, פיסטוקים, בוטנים, פקאנים - כל מה שאוהבים!

אופן ההכנה

בקערה נערבב בין החמאה הרכה לסוכר עד איחוד וקבלת משחה.
(שימו לב, ניתן להכין את המתכון בקערת המיקסר ואפשר גם בקערה עם כף עץ- מה שנוח)
נוסיף ביצה, תמצית וניל ומלח ונערבב.
נוסיף סודה לשתיה, אבקת אפיה, קמח שקדים וקמח ללא גלוטן ונערבב לבצק אחיד.

נקרר את הבצק במקרר למשך שעה-שעתיים.

ניצור כדורים ולכל כדור נוסיף את התוספת שאנחנו רוצים: שוקולד חלב, שוקולד לבן, סוכריות צבעוניות, פיסטוקים, קינדר וכו'.
שימו לב כי הכדורים צריכים להיות יחסית גדולים מעוגיות שוקולד צ'יפס קלאסיות.

ניתן למלא את כדורי הבצק במילויים שאתם אוהבים לדוגמה: במידה ובחרת שאחת העוגיות תהיה עוגית קינדר, תוכלו למלא אותה גם בממרח קינדר.
תשטחו את הכדור לעיגול, מלאו באמצע את המילוי וסגרו על המילוי חזרה כך שכעת נחזור לצורת כדור והפעם הוא ממולא בממרח הקינדר.

מי שרוצה ממש לדייק יכול לשקול את העוגיות כך שיהיו במשקל שווה ואף לאפות את העוגיות בתוך רינג כך שהן יקבלו גם את העובי של הקראמבל קוקיז הקלאסיות.

לתנור! נאפה בתנור שחומם מראש על 180 מעלות, תוכנית תנור סטטי (פס למעלה פס למטה), למשך 10-12 דקות או עד השחמה.

לאחר שהעוגיות נאפו, ניתן לתת להן להצטנן ולהמשיך ולקשט אותן בקצפות, קרם שמנת, רויאל אייסינג, ממרחים נוספים.

בתאבון!

יש לך שאלה? רוצה לדבר איתי?
© כל הזכויות שמורות - ספיר אסייג | Sapir Asayag
רכישה מאובטחת
רכישה מאובטחת באתר
envelopemenu
עגלת הקניות שלך0
אין מוצרים בעגלה
להמשיך בקניות
0
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram דילוג לתוכן